Start Ten Tusscher GOW Veldritcompetitie bij ETP

ZUTPHEN - Op zaterdag 8 oktober 2016 om 12:00 uur start de Ten Tusscher GOW veldritcompetitie op het Cross parkoers bij Wielersportvereniging ETP Zutphen, Laan naar Eme 95 in Zutphen.

ETP Zutphen heeft de eer om op deze zaterdagmiddag de openingswedstrijd voor het veldrijden (cyclocross fiets) van het GOW-Seizoen te verzorgen. Net als andere voorgaande jaren verwacht de organisatie van de GOW 2016/2017 weer een groot aantal deelnemers. Vorig jaar waren er 270 deelnemers.

Tezamen met een groep enthousiaste vrijwilligers is de Wielersportvereniging afgelopen weken druk in de weer geweest om het crossparcours gereed te maken voor de grote openingswedstrijd. Zo is er onder andere drainage aangebracht om het parcours bij eventuele regen goed begaanbaar te houden en zijn er ruimere paden voor de renners om beter te kunnen inhalen. Daarnaast is het terrein beter bereikbaar gemaakt voor publiek door de aangebrachte grindpaden. Tevens maakt een trap onderdeel uit van het parkoers zodat de veldrenners nog meer worden uitgedaagd. De jongste jeugdgroepen gaan van start op een speciaal voor hen uitgezette jeugdomloop. Het parkoers wordt daarna aangepast, zodat er nog meer technische en snelle stukken aan de veldrit worden toegevoegd.

Publiek is van harte welkom om deze veldrijders aan te moedigen.

Programma
11:00 uur: Inrijden.
12:00 uur: Start Jeugd Groep 2 (12 min).
12:01 uur: Start Jeugd Groep 1 (10 min).
12:20 uur: Start Jeugd Groep 3 (15 min).
12:40 uur: Inrijden Masters, nieuwelingen, dames (15 min).
13:00 uur: Start Masters beide groepen (40 min).
13:45 uur: Inrijden nieuwelingen, dames, elite en amateurs, junioren (20 min).
14:05 uur: Start Nieuwelingen (35 min).
14:06 uur: Start Dames Categorieën (35 min).
14:45 uur: Inrijden elite, amateurs, beloften, junioren (10 min).
15:00 uur: Start Amateurs, Elite, Beloften 950 min).
15:01 uur: Start Junioren (45 min).
15:50 uur: Einde wedstrijd.

Be Quick doet goede zaken

Zutphen - Afgelopen zondag was het voor Be Quick heel belangrijk om te winnen, want met puntverlies zou het richting onderste regionen gaan, terwijl drie punten aansluiting met de top betekende. Het werd winst.

Het onderaan staande en nog puntloze Wissel werd bezocht en dit team mocht niet onderschat worden, want elke rode lantaarndrager is tot op het bot gemotiveerd om die plek te verlaten.
Be Quick begon voortvarend en de ene na de andere aanval rolde op het doel van de gastheren, die zich noodgedwongen moesten beperken tot uitvallen.

In de zevende minuut was Metu Ndibutsa met een vrije trap al dicht bij een goal, maar de bal scheerde rakelings over de lat. Vijf minuten later was hij na een solo bijna succesvol. De genoemde uitvallen van Wissel waren dan weliswaar schaars, maar doelman Lars Metselaar kon zich niet de luxe permitteren de boel maar de boel te laten. In die fase kwam Marcel Struik een teenlengte te kort om Wissel-keeper Thom Proper te passeren. Bij een voorzet van Struik schoot Jordy Tempelman ook net over en zo sprong Be Quick nogal slordig om met de geboden kansen, waardoor de tegenstander gewoon in leven werd gelaten. Het duurde tot de 37ste minuut voordat Be Quick dan toch eindelijk op die dik verdiende voorsprong kwam. Er ging een prachtige aanval aan vooraf en Tempelman gaf na aangeven van Struik het beslissende tikje, 0-1.

Kort daarna tikte Proper een vrije trap van Mark Becks uit de bovenhoek. Dat de rust aanbrak met slechts een doelpunt voorsprong, lag voornamelijk aan Be Quick zelf. Met iets meer rust en betere keuzes had het duel al lang en breed beslist kunnen zijn. Na de hervatting putte Wissel uit dit feit nieuwe moed en zocht nu meer de aanval. Die gelegenheid kregen ze ook omdat Be Quick teveel en vooral heel onnodig inzakte.

Dat leidde in de 55ste minuut bijna tot de gelijkmaker toen een bal buiten bereik van Metselaar op de lat belandde. Hierna ging de wedstrijd een tijdje gelijk op, maar allengs nam Be Quick de regie weer over en volgden er nieuwe scoringskansen. In de 64ste minuut werd een schot van Struik op de doellijn gestopt door een verdediger; de rebound van Metu werd daarna fraai door de keeper gestopt. Er moest in de 65ste minuut een strafschop aan te pas komen om de marge op twee te zetten. Struik wilde in de zestien de keeper omspelen, maar deze haalde hem onderuit. Arbiter Kiliccan wees gedecideerd naar de stip. Metu benutte feilloos, 0-2.
Ook hierna regen de kansen zich aaneen, maar het euvel uit de eerste helft bleek nog niet verholpen. Niet zelden was de laatste pass onzuiver.

Er volgden twee wisssels. Ugur Cakir en Luuk Elsman vervingen Metu en Mark Becks. Er moet wel een compliment naar Wissel, want de ploeg gaf niet op en kwam nog een keer in kansrijke positie. In blessuretijd scoorde Elsman nog nummer drie en die 0-3 gaf de krachtsverhoudingen wat beter weer. Zaterdag 8 oktober speelt Be Quick thuis tegen koploper Lettele. Aanvang 19 uur.

Scheidsrechter: De heer H. Kiliccan. Be Quick: Metselaar, Koycu, Veldscholten, Schut, Albayrak, Becks (82. Elsman), Hurenkamp, Tempelman, Metu Ndibutsa (79. Cakir), van der Gouw, Struik (89. Turksema).