Ap Lammers en prijswinnaar Enzo Amaddeo. Foto: PR
Ap Lammers en prijswinnaar Enzo Amaddeo. Foto: PR Foto:

Jeugdige prijswinnaar wist torens te raden

Positief verlopen Open Monumenten- dagen

Zutphen/Warnsveld - Maar liefst 8000 bezoekers hebben op zaterdag 10 en zondag 11 september de 30e editie van de Open Monumentendagen bezocht. De organisatie blikt terug op een zeer geslaagd evenement. ,"We zijn absoluut tevreden over het verloop en hebben erg veel positieve reacties ontvangen van zowel deelnemers als bezoekers," aldus Ap Lammers, voorzitter van het Open Monumenten Comité Zutphen.

Tijdens deze 30e editie is er meer dan ooit aan de jeugd gedacht. Met leuke activiteiten, optredens én de prijsvraag in het programmaboekje van Open Monumentendag. De opdracht luidde: raad de torens in het nieuwe logo van Open Monumentendag Zutphen. Er waren ruim 50 inzendingen maar slechts een handjevol deelnemers wist ook daadwerkelijk de juiste namen van de torens te noemen.

Er zijn drie winnaars getrokken: Enzo Amaddeo (10) uit De Hoven, Ida (9) uit Warnsveld en Mads (5) uit Zutphen. Afgelopen vrijdag overhandigde voorzitter Ap Lammers een VVV-bon, aan Enzo die in groep 7 van De Plotter zit. De overige winnaars waren helaas verhinderd maar krijgen hun prijs uiteraard opgestuurd.

Editie van 2017
Open Monumentendag wordt elk jaar gehouden tijdens het tweede weekend van september. In 2017 is dat op zaterdag 9 en zondag 10 september. Het landelijk thema voor de komende editie is: Boeren, burgers en buitenlui.