Bart van Helsdingen, Robert Rook en Thomas Winther Andersen. Foto: PR
Bart van Helsdingen, Robert Rook en Thomas Winther Andersen. Foto: PR Foto:

Moderne jazz boordevol interactie
en improvisatie

Zutphen - Het Robert Rook trio is te gast in Luxor op dinsdagavond 4 oktober. Het trio speelt moderne jazz met wortels in de rijke traditie van zijn voorgangers. De muziek is vol interactie en ontwikkelt zich in lange improvisatorische golven.

Robert Rook is een jazzpianist die zijn carrière begon in het kwintet van Wim Overgaauw in 1991. Als bandleider kwam zijn eerste cd in 1997 'Introducing Robert Rook'. Robert maakte o.a. TV opnamen voor Vrije geluiden en Los Angeles Jazz TV, speelde op North Sea Jazz festival en hij was gastsolist met het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw.

Het spel van drummer Bart van Helsdingen is meermaals bekroond: Nominatie Beste Jazzdrummer van Nederland 1988, 1994, 1996 en 2002 - Grote Prijs van Nederland - Solistenprijs Jazzfestival Au bout du Monde te Reinier (Frankrijk 2005). Hij speelt al jaren met tal van vooraanstaande jazz- en rock ensembles in Nederland en geeft ook solo- slagwerkvoorstellingen.
De bassist van het trio, de Noor Thomas Winther Andersen, woont en werkt sinds 1989 in Nederland. Hij is tevens bandleider en componist van zijn eigen groepen. Thomas toerde met verschillende bands door Europa en de VS. Hij werkte o.a. met Jimmy Halperin, Ha°kon Storm (Line Up en Winther-Storm) Lee Konitz, Sheila Jordan, Michiel Borstlap, Jasper Blom en John Engels. Robert Rook en Thomas Winther Andersen werken al meer dan 15 jaar samen. De muzikale band die zij hebben resulteerde reeds meerdere opnames samen en in talloze concerten in binnen- en Buitenland.

Luxor is aan de Houtmarkt 64 in Zutphen en de toegang is vrij.