Leden van het bestuur van de nieuwe stichting tekenen de notariële akte. Foto: PR
Leden van het bestuur van de nieuwe stichting tekenen de notariële akte. Foto: PR Foto:

Oprichting van 'Stichting
Doorkomst Roparun Zutphen'

Zutphen - De vrijwilligers, die de doorkomst van de deelnemende teams Roparun door Warnsveld/Zutphen/De Hoven organiseren, zijn vanaf heden opgegaan in een stichting. Notaris De Wilde heeft de notariële akte opgesteld en de akte is getekend. Het bestuur van de nieuwe Stichting Doorkomst Roparun Zutphen bestaat uit René Slingerland (voorzitter), Jacqueline Wunderink (secretaris), Jolanda Scholten (penningmeester) en Elly Makkinga (communicatie). De stichting heeft zich tot doel gesteld om voor alle deelnemende teams van de Roparun een feestelijke doorkomst te organiseren.

Op het moment dat de deelnemers door Zutphen komen hebben ze er al twee dagen en één nacht op zitten en gaan ze de tweede nacht in. De stichting wil graag de deelnemers een hart onder de riem steken zodat ze weer opgeladen de tweede nacht in kunnen gaan.

Vorig jaar (2015) is Zutphen nummer 1 geworden als meest favoriete doorkomststad op de route Hamburg / Rotterdam. En dat terwijl het pas de tweede keer was dat deze liefdadigheidsloop door Zutphen kwam. De prijs, een geldbedrag van € 50.000, is ondertussen verdeeld onder verschillende goede doelen. Mede dankzij de inzet alle vrijwilligers en enthousiaste toeschouwers heeft Zutphen deze prijs kunnen winnen. Of Zutphen dit jaar weer in de prijzen is gevallen, wordt binnenkort (7 oktober) bekendgemaakt.
Roparun 2017
Volgend jaar start de Roparun op 3 juni, de doorkomst door Zutphen is zondagavond 4 juni. Wilt u ook meehelpen? Neem dan contact op via: 06 36 50 51 84. Of volg de stichting op Facebook: roparunzutphen


www.roparun.nl