De grote nostalgische optocht met veel paarden en historische voertuigen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Marion Wentink
De grote nostalgische optocht met veel paarden en historische voertuigen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Marion Wentink

Hanzestad 9 oktober bokbier-hoofdstad van Nederland

Zutphen viert 20e Nationale Bokbierdag

Zutphen - Zutphen luidt de herfst in met de 20e editie van de Nationale Bokbierdag. Op zondag 9 oktober staat de binnenstad in het teken van het robijnrode seizoensbier. De Zutphense horeca presenteert meer dan twintig verschillende soorten bokbier. Behalve bier is er live muziek en een grote nostalgische optocht met veel paarden en historische voertuigen.

De Nationale Bokbierdag in Zutphen is met rond de 100.000 bezoekers het grootste bokbierspektakel van Nederland. Liefhebbers van gezelligheid en bokbier komen elk jaar terug naar de Hanzestad aan de IJssel.

De twintigste editie van het bokbierspektakel wordt een extra feestelijke. Zo verzorgt RadioNL bijvoorbeeld een uitgebreid programma met live optredens van diverse artiesten. Maar er is meer
muziek, bijvoorbeeld van coverband Moonyard en de populaire Achterhoekse formatie De Sleppers. Voor de liefhebbers van stevige beats draait er op de Schupstoel een dj.

Divers aanbod bokbier
Horeca-ondernemers uit Zutphen hebben een gevarieerd aanbod van verschillende soorten bokbier in de aanbieding. Bekende merken als Grolsch, Amstel, Brand en Bavaria zijn vertegenwoordigd, maar ook minder bekende en lokale bokbieren worden getapt. Wat te denken van bokbier van Christoffel, de Twentse Bierbrouwerij of van Bronckhorster Bieren. Brouwmeester Gerrit Wolf van de Zutphense stadsbrouwerij Cambrinus trakteert ook dit jaar zijn gasten weer op de karaktervolle Hanzebock.

Officiƫle opening
Het programma op zondag 9 oktober begint om 13.00 uur. Dan gaan de tapkranen open en worden er meer dan twintig verschillende bokbieren getapt. Zo kan iedereen met een glas proosten op de officiƫle opening om 13.30 uur op het podium van RadioNL op het 's Gravenhof.

Het magazine blikt terug op 20 jaar historie

Optocht
Om 14.00 uur vertrekt de optocht met historische voertuigen, landbouwwerktuigen en zware bierwagens voortgetrokken door stoere paarden.

De stoet slingert zich rond de binnenstad, waar naar verwachting weer duizenden toeschouwers, jong en oud, het spektakel staan te bekijken. Zodra de optocht voorbij barst het bokbierfeest in volle hevigheid los. De Nationale Bokbierdag duurt tot 19.00 uur en de toegang is gratis.

Magazine 20-jarig jubileum
Achterhoek Nieuws heeft samen met de organisatie van de Bokbierdag Zutphen het initiatief genomen om een speciaal magazine uit te brengen om dit jubileum extra te vieren. Het magazine verschijnt in week 41, direct na afloop van de Bokbierdag, in het verspreidingsgebied van Contact Zutphen-Warnsveld.

Een uniek bewaarexemplaar dat terugblikt op twintig jaar historie van de Bokbierdag Zutphen en zijn organisatie aangevuld met spraakmakende fotoreportages van Willem Feith. Graag stellen wij alle ondernemers uit Zutphen en omgeving in de gelegenheid om zichtbaar te zijn in deze eenmalige editie. U kunt hiervoor contact opnemen met media-adviseur Bas Bloem via onderstaand telefoonnummer. 06-52584992. www.bokbierdag.nl