Boek biedt persoonlijke inkijk in het leven van een natuurliefhebber. Foto: PR
Boek biedt persoonlijke inkijk in het leven van een natuurliefhebber. Foto: PR Foto:

Prachtige foto's van gepassioneerd
natuurfotograaf in 'Natuurlijk Goed'

Warnsveld - Op 1 oktober 2016 verschijnt officieel het boek Natuurlijk Goed. In de voetsporen van Jaap Luijendijk. Het staat vol prachtige foto's van de in februari van dit jaar na een periode van afnemende gezondheid plotseling overleden Luijendijk (1954-2016), gepassioneerd natuurfotograaf. De presentatie is op 1 oktober om 16.00 uur bij boekhandel Boek & Co aan de Dreiumme 55 in Warnsveld.

Luijendijk was eigenaar van een hoveniersbedrijf in zijn woonplaats Warnsveld, en trok in zijn vrije tijd de natuur in om foto's te maken, stond in het weekend extra vroeg op omdat het licht dan op z'n mooist is. Talloze uren bracht hij door in de landgoederen van de Graafschap en langs de IJssel en de Berkel, met zijn camera in de aanslag.
In het boek 'Natuurlijk Goed' passeren zijn favoriete landgoederen de revue, subliem in beeld gebracht. Journalist en dichter Sander Grootendorst verzorgde de bijbehorende teksten. Luijendijk begon kort na zijn pensioen met de samenstelling van het boek en is er tot zijn dood nauw bij betrokken geweest. Het werk is daarna afgerond door zijn vrouw Anke, die ook de inleiding schreef. Zoon Willem Luijendijk deed de vormgeving.

'Natuurlijk Goed' biedt een persoonlijke inkijk in het leven van een bijzondere natuurliefhebber met een fijn oog voor de schoonheid van vogel, plant en landschap. Het boek wordt uitgebracht door uitgeverij en ontwerpbureau Diepenmaat in Dieren. Het boek is vanaf 1 oktober te koop in boekwinkels in de regio.