Leo Franke, voorzitter Rotary Gorssel, maakt met Elis Ligtlee en vier deelnemers de opbrengst bekend. Foto: PR
Leo Franke, voorzitter Rotary Gorssel, maakt met Elis Ligtlee en vier deelnemers de opbrengst bekend. Foto: PR Foto:

Rotary Kidsrun 2016: € 11.000 voor ALS

Gorssel/Joppe/Epse - 310 kinderen van de drie basisscholen in Gorssel, Joppe en Epse hebben vrijdag een megaprestatie geleverd door samen maar liefst 5.000 rondjes te lopen voor het goede doel. De tweede editie van de Rotary Kidsrun en de DrieDorpenLoop leverde daarmee het recordbedrag op van € 11.000.

Het geld gaat naar Stichting ALSopdeweg! die ALS-patiënten helpt met hulpmiddelen waarvoor zij van de overheid (WMO) en van verzekeraars geen vergoeding krijgen. De extra grote deelname van de scholen toont volgens de organisatie aan dat het evenement leeft en dat het de kernen Gorssel, Joppe en Epse dichterbij elkaar brengt.

Het veld kwam, mede dankzij het mooie weer, gezellig vol te staan met ouders en kinderen. Er was volop activiteit: spelers van GA Eagles voetbalden met de kids en de lokale voetbal-, hockey- en volleybalverenigingen deden met clinics aan klantenbinding. De springkussens waren populair bij de kleinsten en er waren stands met eten en drinken.

De grote publiekstrekker was baanwielrenster Elis Ligtlee, die het evenement kwam steunen. Met haar gouden medaille uit Rio om de nek ging zij met velen op de foto, deelde zij handtekeningen uit en reed zij een rondje op de Hase Pino fiets waarin de stichting ALSopdeweg nu flink kan investeren. De climax was de onthulling van de opbrengst van €11.000, wat bijna een verdubbeling is van de opbrengt in 2015. Interessant detail: de meest ijverige basisscholier liep maar liefst 31 rondjes. De beste 'werver' van sponsorgeld van ouders, opa's en oma's liep het megabedrag van € 451 bij elkaar.