Schoolzwemmen weer terug in Zutphen

Zutphen - Afgelopen maandag kwam een langgekoesterde wens van Burgerbelang in vervulling: Er is in Zutphen weer ruimte voor schoolzwemmen! De komende drie jaar maken circa 3000 basisschoolleerlingen op een speelse en educatieve wijze kennis met alle facetten van de zwemsport.

Alle basisschoolleerlingen, groep 5 tot en met 8 , van alle basisscholen in de gemeente Zutphen krijgen in de komende drie jaar een half jaar lang, een uur per week, watergymles in het nieuwe zwembad De IJsselslag. Dit is een van de programma's die met het buurtsportcoach-project, als onderdeel van de agenda Sport & Bewegen, van de gemeente Zutphen gaat starten. Raadslid Adjan Pepers is namens Burgerbelang de initiatiefnemer en aanjager van dit project. In de raadsvergadering van 12 september werd dit plan door een ruime meerderheid van de gemeenteraad omarmd. Met dit project slaat de gemeente nu twee vliegen in een klap: het stimuleren van zwemmen onder de Zutphense jeugd en meer bekendheid en andere interessante impulsen voor het zwembad.

Interessante impuls voor het zwembad

Naast de voordelen voor de kinderen, heeft dit ook een aantal positieve voordelen voor het zwembad. De kinderen maken kennis met de IJsselslag en zullen wellicht daarna nog vele malen gebruik maken van het zwembad met ouders en vriendjes.

Het zwembad De IJsselslag heeft het project met groot enthousiasme verder opgepakt en is met de eerste scholen gestart met watergymles begin september. Onder begeleiding van instructeurs van de IJsselslag, tijdens schooltijd, wordt een zeer educatief en verrassend lesprogramma gegeven. De reacties van kinderen, ouders en scholen zijn zeer positief.

Het is nu aan de medewerkers van De IJsselslag om een kwalitatief en een verrassend programma te blijven presenteren. Ook dat is topsport. Iedereen die meer wil weten over dit project en de buurtsportcoaches is op woensdag 28 september van harte welkom bij de 'kick off' van Zutphen Actief op Sportpark Zuidveen vanaf 15:30 uur.