Huiskameroptreden aan het Wilhelminapark. Foto: Maarten Eykman
Huiskameroptreden aan het Wilhelminapark. Foto: Maarten Eykman Foto:

Lokale organisaties pakken samen
organisatie Huiskamerfestival op

Zutphen – De eerste editie van huiskamerfestival Gluren bij de Buren (begin 2016) was een groot succes. Dat slagen was meer dan voldoende aanleiding om het festival een vervolg te geven in Zutphen en Warnsveld op 19 februari 2017. Tijdens het festival treden lokale artiesten op in woonkamers verspreid over heel Zutphen en Warnsveld. De inschrijving voor zowel artiesten als huiskamers is geopend. De organisatie wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking van vier lokale (culturele) organisaties: Muzehof Centrum voor de Kunsten, Theater Hanzehof, Stadsonderneming Zutphen en 't Atrium Zutphen.

De kern van Gluren bij de Buren is simpel: een lokale amateur of (semi)professionele artiest treedt op in een woonkamer en iedereen is welkom om gratis te komen kijken en luisteren, verdeeld over de wijken van Zutphen en Warnsveld. De tweede uitvoering van Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Muzehof Centrum voor de Kunsten en Theater Hanzehof samen met Stadsonderneming Zutphen en 't Atrium Zutphen. Zij hebben de handschoen opgepakt nadat de organisator van het eerste jaar (Ria de Jong) had aangegeven het festival niet meer zelfstandig te kunnen organiseren.

Het festival is februari 2017, maar nu al wordt het programma samengesteld. Hiervoor worden inwoners van Zutphen en Warnsveld uitgenodigd hun huiskamer aan te melden (ook diegenen die vorig jaar al meededen) en worden lokale artiesten uitgedaagd (opnieuw) acte de presence te geven in een andere samenstelling of met nieuw materiaal. Aanmelding via de website. www.glurenbijdeburen.nl.