Wethouder Coby Pennings, Dorjan Duitshof, Liesbeth Spaansen en Martine Demkes voor een grote groep enthousiaste schoolkinderen. Foto: Achterhoekfoto.nl
Wethouder Coby Pennings, Dorjan Duitshof, Liesbeth Spaansen en Martine Demkes voor een grote groep enthousiaste schoolkinderen. Foto: Achterhoekfoto.nl

Zonnetje scheen volop tijdens
Unicef-sponsorloop

ZUTPHEN – Vrijdag 16 september werd de twaalfde editie van de Unicef sponsorloop rond het Bronsbergermeer gehouden. De Zutphense wethouder van sport Coby Pennings en Nederlands kampioen judoka Martine Demkes openden om 16.00 uur door het lint door te knippen. Rond de 150 kinderen gingen van start om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor vluchtelingenkinderen en tegen kinderarbeid.

Door Liesbeth Spaansen

Unicef Regiocoördinator Dorjan Duitshof heette iedereen welkom. "En vooral de kinderen. Jullie lopen voor Unicef en dat is het allerbelangrijkste. Er zijn heel wat kinderen die meer nodig hebben."

Deze twaalfde sponsorloop in Zutphen werd ook nu georganiseerd door de regionale vrijwilligers van Unicef onder voorzitterschap van Jan de Wit. Voor het eerst hielpen dertien leerlingen van het Isendoorn College in het kader van hun maatschappelijke stage mee met de organisatie.

Nederlands kampioen judoka Martine Demkes vindt het ontzettend fijn dat zoveel kinderen meedoen voor de goede doelen. "Ik vind het heel belangrijk dat kinderen hier geld in proberen te zamelen voor Unicef en voor andere kinderen natuurlijk. Kinderen die het minder goed hebben dan jullie en misschien niet kunnen sporten: vluchtelingenkinderen of kinderen die zelf moeten werken in plaats van kunnen sporten en spelen."

"Sporten moet je plezier in hebben"

Wethouder sport Coby Pennings is trots op de kinderen die er staan om te sporten voor andere kinderen. "Sporten is ook voor jullie van belang, want bewegen is fijn, daar moet je plezier in hebben."

Net voor de kinderen van start gingen en in het bijzijn van de wethouder en de judokampioen overhandigde Liesbeth Spaansen namens Achterhoeks Nieuws b.v. een cheque aan Dorjan Duitshof.

Na het doorknippen van het lint gingen de basisschoolleerlingen van start voor hun rondjes van ruim anderhalve kilometer rondom het Bronsbergenmeer. Ze werden per rondje of voor een vast bedrag gesponsord door familie, buren en kennissen, die de kinderen juichend aanmoedigden om door te gaan.