Levend standbeeld in teken van chocola. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gerard Kiezebrink
Levend standbeeld in teken van chocola. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gerard Kiezebrink Foto:

Levend chocoladestandbeeld in actie voor goed doel

Zutphen - Zondag 25 september zal Zutphen weer volledig in het teken staan van chocolade, van 12.00 tot 17.00 uur vindt in de binnenstad voor de 14e maal het grootste chocoladefestival van Nederland plaats. Burgemeester Abbenhues zal om 12.00 uur op de Groenmarkt de dag officieel openen. Verder zal Ben Munneke, die ruim tien jaar met zijn beeldengroep Living Arts optrad op het Chocoladefestival, nog eenmaal in actie te zien zijn op de Groenmarkt met 'zijn' levend standbeeld. En met een belangrijke reden.

Door Bernadet te Velthuis

Munneke:"Nadat ik mijn kleindochter verloor aan een slopende stofwisselingsziekte, wilde ik graag wat doen voor Stichting Stofwisseling om meer bekendheid te krijgen voor deze ziektes en financiƫle ondersteuning te bieden voor wetenschappelijk onderzoek. Zo ontstond het idee voor nog eenmaal een optreden op het Chocoladefestival in combinatie met de verkoop van chocolade en een informatiekraam over stofwisselingsziekten. Huub Janson van Bonbonatelier Janson was bereid hiervoor chocolade beschikbaar te stellen en de opbrengst van onze verkoop zal in zijn geheel naar Stichting Stofwisselkracht gaan." Nadat de beeldengroep, onder leiding van Munneke, vorig jaar stopte ging ieder zijn eigen weg. Toch heeft Munneke een van de dames bereid gevonden een optreden te verzorgen. "Zelf zal ik het decor en muziekprogramma eromheen verzorgen, mijn vrouw zal daarnaast staan met de kraam waar de chocolaatjes worden verkocht en mijn zoon neemt de informatiestand over Stichting Stofwissselkracht voor zijn rekening".

Opbrengst voor Stichting Stofwisselkracht

Programma
Huub Janson van Bonbonatelier Janson, initiatiefnemer van het festival, probeert samen met zijn dochter Rineke jaarlijks op originele wijze dit festival op de kaart te zetten. Ook dit jaar heeft de organisatie weer een mooi en gevarieerd programma van te maken (zie de pagina hiernaast). Zie het programma op pagina 4