Christiaan Timmer, bedrijfsleider Zilt-Bikes Zutphen en fietsmonteur Denis Schellekens nemen drie fietsen van de VvE Kruittorenhoek in ontvangst. Foto: PR
Christiaan Timmer, bedrijfsleider Zilt-Bikes Zutphen en fietsmonteur Denis Schellekens nemen drie fietsen van de VvE Kruittorenhoek in ontvangst. Foto: PR Foto:

Zutphen - Deze week zijn de eerste twintig door Zilt-Bikes Zutphen opgeknapte fietsen gereed om naar het onlangs gereed gekomen AZC in Zutphen te gaan.

Humanitas Zutphen heeft enige tijd geleden de actie Gunfiets gestart om gebruikte fietsen in te zamelen om deze aan te bieden aan o.a. asielzoekers, die hier gehuisvest worden. Zilt-Bikes met hoofdvestiging in een gedeelte van de Delta gebouwen in Zutphen speelt een belangrijke rol en zorgt er met 12 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt voor dat de fietsen in goede en veilige conditie naar het AZC gaan.

Van diverse kanten worden fietsen aan Gunfiets aangeboden. Zo werden ook drie fietsen, achtergelaten door vroegere bewoners, aangeboden door de Vereniging van Eigenaren van de Kruittorenhoek in Zutphen.