Hovenaren kunnen meepraten over verkeer in de wijk

ZUTPHEN - Een veilige en verkeersluwe wijk, met de auto 'te gast'. Dat is volgens het Wijkontwikkelingsplan De Hoven een van de gewenste kernkwaliteiten voor de wijk. Tijdens de burendag op zaterdag 24 september wordt aan de Hovenaren gevraagd welke maatregelen hier volgens hen bij horen - en welke de hoogste prioriteit hebben. Bewoners zijn van harte welkom bij het hiervoor ingerichte kraampje op het terrein van ZVV De Hoven aan de Molenweg 36.

Samen met Wijkraad De Hoven heeft de gemeente een inventarisatie gemaakt van de straten, trottoirs en parkeerplaatsen in De Hoven. Het gaat hierbij om alle wegen binnen de kom. De Weg naar Voorst en de Kanonsdijk vallen er buiten; deze wegen krijgen na de aanleg van de rondweg om De Hoven een nieuwe inrichting.

Sommige straten in De Hoven hebben een opknapbeurt nodig, op andere plaatsen zijn misschien door eenvoudige aanpassingen verbeteringen mogelijk in de verkeersstructuur. Wijkraad en gemeente willen nu in beeld krijgen welke straten volgens de bewoners zelf het eerste aangepakt moeten worden. Ook horen ze graag hun ideeën om bijvoorbeeld sluipverkeer of parkeerproblemen op te lossen en de verkeersveiligheid te vergroten. Tijdens de burendag op zaterdag 24 september is iedereen tussen 14.00 tot 16.30 uur welkom bij een kraampje over dit 'miniverkeersplan'. Op een grote kaart van de wijk kun buurtbewoners hun voorkeuren en ideeën aangeven. De gemeente werkt de plannen en ideeën samen met de wijkraad verder uit.
Kijk voor meer informatie en activiteiten tijdens de burendag in De Hoven op www.wijkraaddehoven.nl of de Facebookpagina van Wijkraad De Hoven.


Wandelen in het boerenland

ZUTPHEN/WARNSVELD - De afdeling Zutphen-Warnsveld van de Protestants Christelijke Ouderen Bond houdt op donderdag 22 september haar ledenbijeenkomst. Deze middag staat in het teken van wandelen in het boerenland, een presentatie van het IVN, afdeling Oude IJsselstreek.

Deze werkgroep stelt zich als doel om de natuur dicht bij de mensen thuis te brengen. Veel mensen zijn niet meer in staat om zelf de natuur in te trekken en aan wandelingen van het IVN deel te nemen. Daarnaast is er een groot aantal mensen, dat op het mooie van de natuur geattendeerd moet worden, zodat zij juist de natuur in gaan trekken.

Wandelen in het boerenland is een diapresentatie met een tijdsduur van 90 minuten, met daartussen een pauze. De kijker wordt meegenomen op een wandeling langs boerderijen in de Achterhoek. Bekeken wordt welke banden de agrariër en de natuurbeschermer verbinden.

De middag wordt gehouden in de Eekschuur, Bonendaal 2 in Warnsveld. Aanvang: 14.30 uur, zaal open om 14.00 uur.