Twee 'Second Hand Shops' rijker

Twee 'Second Hand Shops' rijker

Zutphen - Tijdens de Open Monumentendagen is Zutphen weer twee bijzondere 'shops' rijker. In de 'Burgerzaal', Lange Hofstraat 4, staat een boekenkraam met tweedehands boeken en in een monumentaal pand aan de Waterstraat 5 is een winkel met tweedehands tassen, shawls en accessoires gevestigd. De opbrengst van deze twee 'shops' gaat naar Stichting Kuychi, een stichting die vanuit Nederland het project Ninõs del Arco Iris (de Regenboogkinderen) voor kansarme kinderen in Peru ondersteunt.


www.kuychi.nl

www.soroptimistzutphen.nl


60 tips voor genieten met dementie

Zutphen - Woensdagavond 14 september juli is Marcelle Mulder te gast in het Odensehuis, Tengnagelshoek 6 in Zutphen. Zij is schrijfster van het boek 'Op bezoek bij een dierbare met dementie'. Daarin geeft zij 60 tips aan mensen met dementie en hun naasten om samen te genieten. De lezing begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Informatie: 06 249 543 43 of www.odensehuiszutphen.nl.


Collecteweek Prinses Beatrix Spierfonds

Zutphen/Warnsveld - Van 11 t/m 17 september start de collecteweek voor het Prinses Beatrix Spierfonds in o.a. Zutphen en Warnsveld. In één week gaan ruim 30.000 vrijwilligers op pad om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Het is de grootste jaarlijkse actie voor de 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland.