KVZ 1 - Amicitia 1.  Foto: PR
KVZ 1 - Amicitia 1. Foto: PR Foto:

KVZ goed uit de startblokken

Zutphen - Beide selectieteams van KVZ startten het veldseizoen afgelopen zaterdag 3 september op eigen veld tegen Amicitia uit Almelo. Zowel KVZ 1, die na het kampioenschap van vorig seizoen uitkomt in de overgangsklasse, als KVZ 2, die dit seizoen speelt in de reserve 1e klasse, korfbalden naar een overwinning. KVZ 1 won met 14-10 en KVZ 2 met 23-13.

KVZ 1 speelt met drie nieuwe spelers in de basis, die alle drie een verdienstelijk debuut maakten. Het gaat om Kees van der Veer, die al eerder een aantal seizoenen bij KVZ speelde, Thijs van Swaay en Xanne Ketelar. Alle drie afkomstig van De Zwaluwen uit Zevenaar. In de eerste helft gaf KVZ al veel druk in de verdediging en Amicitia stak veel energie in de aanval. Tien minuten voor rust werd goed merkbaar dat KVZ conditioneel veel beter is. In de tweede helft heeft KVZ erop gespeeld Amicitia hard te laten werken bij balbezit en kreeg de wedstrijd verdedigend steeds beter onder controle. Toch bleef de wedstrijd tot het eind spannend, omdat het onvoldoende lukte de voorsprong ver genoeg uit te bouwen. KVZ 1 sluit de wedstrijd af met een 14-10 overwinning.

KVZ2
KVZ 2 begon de eerste wedstrijd goed en kon de tegenstander Amicitia de eerste 10 minuten op nul doelpunten houden. Door mooie combinaties en goed uitgespeelde aanvallen ging KVZ de rust in met een comfortabele voorsprong van 12-5. Na rust wist Amicitia zich terug te knokken in de wedstrijd tot 13-8. Maar het lukte KVZ om de controle over de wedstrijd weer terug te pakken en met name in de aanval weer de juiste keuzes te maken. KVZ 2 sloot de wedstrijd af met een 3 eindstand van 23-13.

Belangrijke uitwedstrijd FC Zutphen tegen Hulzense boys

Zutphen - FC Zutphen speelt komende zaterdag 10 september om 14.30 uur in Nijverdal tegen Hulzense boys. In de ouverture van de competitie in de 1e klasse D is gebleken dat het verschil tussen de topploegen en de staartploegen groot is. FC Zutphen, en de beide promovendi Hulzense boys en De Esch kregen flinke nederlagen te slikken, tegen enkele kampioenskandidaten.

Hulzense boys weet meteen wat spelen in de 1e Klasse D betekent, want het ging bij haar debuut met 7-1 onderuit bij het ambitieuze WHC uit Wezep. Hulzense boys zal deze nederlaag zo snel mogelijk willen vergeten door een goed resultaat neer te zetten tegen FC Zutphen. FC Zutphen had de nederlaag afgelopen zaterdag tegen het sterke SVZW ingecalculeerd, maar zal in deze wedstrijden punten moeten pakken vanuit een sterk collectief en een goede organisatie. Op de trainingen zal hier volop aan gewerkt moeten worden. Belangrijk is dat kracht en conditie uitstekend zijn, dan kan de doelstelling gehaald worden. In een zwaar seizoen met 26 wedstrijden, is dat voor een selectiegroep een prachtige uitdaging.

Afgelopen zaterdag werd FC Zutphen geconfronteerd met een aantal spelers die nog niet fit waren (Ufuk Dulkaroglu, Jelle Macare, en Sebastian van Laar),maar hopelijk deze week weer kunnen aansluiten. Verder hoopt men dat op het middenveld Floris Egbers weer kan aansluiten en moet men afwachten welke uitslag Mark Bloemendaal krijgt naar aanleiding van zijn selectiewedstrijd voor zijn contract in Estland. Een compliment verdienden zaterdag de jongens die bovengenoemde spelers vervingen. Zij speelden een uitstekende wedstrijd, waarbij FC Zutphen tot halverwege de 2e helft het sterke SVZW nog kon bijbenen, waarbij de eerste 2 doelpunten wat ongelukkig tot stand kwamen.

Het 2e elftal, dat de kweekvijver vormt voor dit team, verloor zaterdag ongelukkig thuis met 0-1 van FC Dieren. Komende zaterdag speelt men een zware wedstrijd uit tegen Duno Doorwerth.

Ruime zege Be Quick na moeizaam begin

Zutphen - Het eveneens via de nacompetitie gepromoveerde Hoonhorst begon sterk aan de wedstrijd. Dit creƫerde een veldoverwicht wat deels werd veroorzaakt door slordigheden van de thuisclub. De balans sloeg flink door in het voordeel van de gasten, maar de kansen liet men onbenut.

In de twintigste minuut werd alles anders. Sinan Albayrak mocht vanaf achttien meter een vrije trap nemen en hij krulde de bal met veel gevoel in de bovenhoek, 1-0. Die treffer gaf Be Quick meer vertrouwen en dat was te zien aan het spel. In de 26ste minuut was er weer een vrije trap voor Be Quick en grofweg op dezelfde plaats. Nu was het Ruben Schut die zich met de taak belastte en zijn schot trof ook doel, 2-0. Vier minuten later had Hoonhorst de aansluitingstreffer voor het "oprapen", maar een aanvaller presteerde vanaf een meter of vijf de bal over de lat werken.

Sezer Koycu bleef in de kleedkamer achter; Noud Veltscholten was zijn vervanger. Na de pauze in de 51ste minuut stuurde Mark Becks Sinan Albayrak loepzuiver diep en deze rondde fraai af, 3-0. In de 57ste minuut deponeerde de scheidsrechter ten Napel de bal op de Be Quick-stip. Vasthouden door Albayrak was zijn motivatie. Sten Klein Herenbrink trof raak, 3-1. Trainer Stefan Jansen koos het laatste half uur voor wat meer zekerheid door Jordi Tempelman te wisselen voor de geroutineerde Paul de Bruin. Be Quick speelde echter een stuk beter dan de eerste fase en ook de combinaties liepen beter. Kort voor tijd kwam Ugur Cakir de sterk spelende Mark Becks vervangen. Marcel Struik zorgde ver in blessuretijd dan toch voor die 4-1, door na goed voorbereidend werk van Metu Sera Ndibutsa en Ugur Cakir koeltjes af te ronden. Een mooie opsteker in de eerste competitiewedstrijd.

Sinan Albayrak werd tot Man of the Match uitgeroepen. Naast bloemen van De Klavertuin kreeg hij ook een waardebon van Houx Sport.
Scheidsrechter: Dhr. ten Napel (Twello). Be Quick: Metselaar, Koycu (46. Veltscholten), Schut, Albayrak, Becks (85. Cakir), Tempelman (59. De Bruin), Metu, van der Gouw, Struik, Turksema, Emmers.