Klaas Stok. Foto: Hans van der Woerd
Klaas Stok. Foto: Hans van der Woerd Foto:

Klaas Stok geeft Bachconcert op
Baderorgel

Zutphen - Zondag 11 september om 16:30 uur vindt in de Zutphense Walburgiskerk het grote jaarlijkse Bachconcert op het Baderorgel plaats door Klaas Stok, sinds 2002 organist van de Walburgiskerk.

Al meer dan 40 jaar is het traditie dat de organist van de Walburgiskerk één keer per jaar een orgelconcert geeft met uitsluitend muziek van de grote meester Johann Sebastiaan Bach zelf. Dit jaar vormt dit concert tevens de afsluiting van de Open monumenten dagen 2016. De toegang is vrij maar er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Organist Klaas Stok won verschillende hoofdprijzen op nationale en internationale improvisatie en interpretatieconcoursen en was hij finalist van het Schnitgerconcours en van het improvisatieconcours te Haarlem.

Hij maakte opnames voor radio, televisie en CD. Als concerterend organist geeft hij concerten in binnen- en buitenland, onder meer in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.


Trompettiste Saskia Laroo te gast in Luxor

Zutphen - Op dinsdag 13 september om 22.00 uur is trompettiste Saskia Laroo de hoofdgast in Luxor, Houtmarkt 64 in Zutphen. De toegang is vrij.

Sakia Laroo, in Amerika gebombardeerd door pers en publiek tot 'Lady Miles of Europe', is een van de weinige vrouwen die al meer dan drie decennia de trompet blaast. Haar stijl wordt omschreven als 'Nu jazz' en is een combinatie van stijlen. Saskia komt met haar partner toetsenist en zanger Warren Byrd en wordt begeleid door de Zutphense Groove Connection met Ton-Herman Melis op toetsen, Erik Snellink drums, Frank van Velthoven contrabas, Douwe Laansma op saxofoon en Frank Ong-Alok op gitaar. Tevens zal zangeres Fleur Tolman een gastrol vervullen.