Abstract schilderen. Foto: PR
Abstract schilderen. Foto: PR Foto:

Leer abstract schilderen of speksteen bewerken

RUURLO - Abstract schilderen is een uitdagende activiteit. Wie het graag wil leren kan een cursus volgen bij Hugo Pos, aan de Vijverweg in Ruurlo. De cursus start op dinsdagochtend 20 september om 10.00 uur. Ook kan men terecht op dinsdagmiddag om 13.30 uur. In totaal zijn er acht lessen.

Bij Abstract Schilderen is men niet gebonden aan een onderwerp. Het gaat vooral om het idee, de lijnvoering, vormen en het kleurgebruik. Er kunnen ook diverse materialen in een werk gebruikt worden. Kortom, er zijn geen grenzen. Maak gebruik van de fantasie, gevoel en spontaniteit. In principe hoeft een abstract schilderij niets voor te stellen maar het mag wel. Aan de basis van het schilderij zit een duidelijke opdracht vast. In de cursus wordt in hoofdzaak met acrylverf gewerkt. Schilderservaring is niet noodzakelijk.

Ook start binnenkort de cursus 'Beelden maken van Speksteen'. Het bewerken van de ruwe speksteen gebeurt met een mes, rasp of zaag. Als er een gat geboord moet worden kan dat met de boormachine. In de eindfase wordt het beeld gepolijst met watervast schuurpapier en er ontstaat een fraai hoogglanzend beeld met een marmeren uitstraling. In bepaalde gevallen kan besloten worden het beeld op een voetstuk te zetten. In acht lessen leren cursisten de kneepjes van het vak. Er wordt gewerkt in kleine groepen, in het atelier van Hugo in Ruurlo. Men werkt naar eigen ontwerp en cursisten krijgen persoonlijke begeleiding. In één cursusperiode kan een beeldje gemaakt worden. Start maandagochtend 19 september om 10.00 uur of maandagmiddag om 13. 45 uur. De cursus bestaat uit 8 lessen.


www.hugopos.nl

0573-450452

Een bewerkte speksteen. Foto: PR