Thomas Buitenhuis is het boegbeeld van de Superrr Almen. Foto: PR
Thomas Buitenhuis is het boegbeeld van de Superrr Almen. Foto: PR Foto:

Succes Superrr Almen bevestigd in vijfjarig contract met Het Plein

Almen/Zutphen - Superrr Almen, de buurtsuper in het dorp Almen, levert een grote bijdrage in de leefbaarheid van het dorp. Maar de winkel betekent meer voor de (lokale) samenleving dan alleen het zijn van een supermarkt. In het kleine team draaien permanent tien mensen met een afstand tot werk mee om zo de kans op de reguliere arbeidsmarkt te vergroten. Het Plein bevestigt de werkrelatie door het lopende contract met vijf jaar te verlengen.

Bij Superrr Almen krijgen mensen met een afstand tot werk een op maat gesneden leer- werktraject of zinvolle dagbesteding in een normale werkomgeving aangeboden. In het kleine team van vier mensen, draaien permanent tien mensen van Het Plein mee.

Iedere week is de consulent van Het Plein aanwezig om vragen te beantwoorden en te coachen. Wanneer mogelijk, wordt stap voor stap toegewerkt naar een betaalde baan. In principe altijd buiten de supermarkt. Voor Thomas Buitenhuis werd een uitzondering gemaakt.

Thomas: "Ik werk nu twee jaar bij Superrr Almen. Eerst nog met een uitkering. Nu heb ik een betaalde baan. Wat mijn werk is? Dat is divers. Ik vul schappen aan, houd de winkel netjes, werk aan de kassa, maak een praatje met de klanten."

Jan Kottelenberg, wethouder gemeente Lochem: "Thomas doet zichzelf te kort. Hij is het boegbeeld van de Superrr Almen. Samen met zijn collega's is hij van grote waarde voor het dorp. Fijn dat we als gemeente dit project kunnen en mogen ondersteunen."

Lokale projecten
Naast Superrr Almen werkt Het Plein met zes andere projecten in de lokale samenleving: Driekant, Buurt Onderhouds Bedrijf (BOB), Buurtservice Zutphen, Werkatelier Lochem, De Zutphense Uitdaging en De Werkcarrousel.