Verloskundige Karin Schreurs. Foto: PR
Verloskundige Karin Schreurs. Foto: PR Foto:

Opening van verloskundige praktijk De Bakermat

Na elf jaar groepspraktijk begint Scheurs voor zichzelf

Zutphen - Verloskundige en eigenaresse Karin Schreurs maakt na elf jaar in een groepspraktijk gewerkt te hebben de overstap naar haar eigen solopraktijk. De Bakermat is dé praktijk voor persoonlijke verloskundige zorgverlening. Begeleiding van wens tot wieg!

Karin Schreurs: "De kracht van persoonlijke begeleiding begint al bij de aanmelding en loopt naadloos door tot en met de kraambedperiode of langer. Doordat je elkaar goed leert kennen kun je samenwerken aan vertrouwen en leren loslaten wat je belemmert in het proces.""

""Dat vind ik steeds belangrijker worden. Zwangerschap en geboorte zijn belangrijke en vaak spannende processen in een mensenleven, waarbij soms de eigen keuzes uit handen worden gegeven omdat het vertrouwen onvoldoende is. Alleen door vertrouwen kun je (leren) loslaten!"

In de begeleiding die wordt geboden door Schreurs wordt van cliënten een actieve rol gevraagd.

"Ga het proces aan, maak eigen keuzes, bereid je voor op de geboorte en de tijd daarna en neem je verantwoordelijkheid. Vertel wat jullie ervaren en wat jullie wensen zijn, dan zijn jullie de hoofdpersonen in dit hele proces en is De Bakermat er om dat proces te faciliteren. Jullie staan als een spil in het geboortenetwerk en maken contact met wie jullie willen werken".