Deelnemers voor de start van de 10 km in Vorden. Foto: PR
Deelnemers voor de start van de 10 km in Vorden. Foto: PR Foto:

"Iedereen kan tien kilometer hardlopen"

Zutphen - Toe aan een nieuwe uitdaging of al vaker gestart en kom je maar niet verder? Start dan met de nieuwe 10KM-groep bij AV Hanzesport op donderdag 15 september. De trainingen starten om 19.30 vanaf de baan aan het Deventerachterpad 1, te Zutphen.

Het thema van de training is 'Voor elk wat wils'. Dit betekent trainen in je eigen tempo. De eerste trainingen zijn op de baan, later wordt er ook op de weg en in het bos getraind. De beginnersgroep zorgt voor een rustige opbouw en wordt gegeven door een ervaren trainer. De eerste 4 weken zijn vrijblijvend, daarna wordt men lid van de vereniging.

Er zal aandacht worden geschonken aan schoenen, kleding, blessures en veiligheid. Het einddoel is 10KM, tussentijds zijn er enkele testmomenten. Voor wie dit wil vormt een prestatieloop (Achtkastelenloop in Vorden) in maart 2017 de afsluiting van de beginnersgroep. Voor meer informatie, neem contact op met Wim Veldhuis, telnr: 06 106 14 357 of w.veldhuis@kpnmail.nl. Inschrijven kan ook door middel van het inschrijfformulier bij loopsportspeciaalzaak Running Center aan de Groenmarkt 25 in Zutphen.