De dugout met de bijzondere luifel van BrandOil is in gebruik genomen. Foto: PR
De dugout met de bijzondere luifel van BrandOil is in gebruik genomen. Foto: PR Foto:

BrandOil sponsort tweede dug-out van KVZ

Zutphen - De dug-out voor de thuisploeg op het hoofdveld van korfbalvereniging KVZ werd voor de zomer al gesponsord door Aljan Talens Haarmode. De bijzondere luifel van het BrandOil tankstation aan de Oostzeestraat in Zutphen is vanaf nu te zien op de dug-out voor de gasten, die daarmee een mooie plek hebben om even 'bij te tanken'.

Ook tegenover de dug-out is de luifel te zien, want BrandOil sponsort ook een bord van maar liefst 6 meter breed. Van deze prachtige reclame, die voor KVZ bovendien een dug-out oplevert om trots op te zijn, is het drukwerk verzorgd door Hilarius Creatieve Reclamemaker uit Brummen, ook sponsor van KVZ.


FC Zutphen verliest eerste
bekerwedstrijd van DZC "68

Zutphen - FC Zutphen is er donderdagavond 18 augustus in Doetinchem niet in geslaagd de punten mee te nemen naar Zutphen. DZC won door een doelpunt in de 32e minuut met 1-0. Het doelpunt had een lucht van buitenspel en kwam wat ongelukkig tot stand doordat verdediger Sebastian van Laar net onder de bal door ging. Verder was de overwinning van DZC niet onverdiend. De zaterdag tweede klasser ging veel feller de duels aan dan de Zutphenaren.

De eerstvolgende bekerwedstrijd vindt dinsdagavond 23 augustus plaats thuis tegen Helios op sportpark 't Meijerink om 20.00 uur.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Niek Bakkerweerd ( 75, Nando Bleumink), Sebastian van Laar, Huib Achterkamp, Radjhinder Banwari, Thomas Theloesen (70. Marco Kroese), Mark Bloemendaal, Daniel Opoku, Melvin Everts, Thomas Nijkamp, Aldo Joaquim.


FC Zutphen klopt Helios in tweede
bekerduel met 2-1

Zutphen - FC Zutphen heeft afgelopen dinsdagavond enigszins revanche genomen op de 1-0 nederlaag tegen DZC uit Doetinchem in het eerste bekerduel. Er werd thuis met 2-1 gewonnen van Helios uit Deventer. In de 28e minuut viel de op dat moment verdiende 1-0 via een inzet van Melvin Everts die in de kruising terecht kwam. Twee minuten later was het echter alweer gelijk. Na de rust verliep de wedstrijd tot 15 minuten voor tijd gelijk opgaand. FC Zutphen bleek echter op het eind over iets meer inhoud te beschikken. Spits Thomas Nijkamp schoot na een mooie solo waarin hij drie man passeerde op de paal, waarna middenvelder Daniel Opoku de terugspringende bal alsnog in het doel werkte. FC Zutphen speelt zaterdag 27 augustus het derde bekerduel thuis tegen Vorden om 17.00 uur.

Opstelling FC Zutphen: Lars Rotman, Niek Bakkerweerd ( 70. Pim Harberts), Sebastian van Laar, Huib Achterkamp, Radjindher Banwari, Floris Egberts ( 46. Geert Bijl), Mark Bloemendaal ( 60. Thomas Theloesen), Daniel Opoku, Aldo Joaquim, Thomas Nijkamp, Melvin Everts.


Minder WW-uitkeringen in de
Achterhoek

ACHTERHOEK - In de maand juli daalde het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek, zo meldt het UWV in een persbericht. Dit komt door economisch herstel en seizoeneffecten. In de bouw, horeca, vervoer en opslag en in de uitzendbranche is de afname het sterkst. Voor secretaresses blijft het moeilijk om aan het werk te komen en te blijven. Zij maken meer kans in niet-administratieve beroepen als intercedent, callcentermedewerker en servicedeskmedewerker ICT.

Eind juli telde de Achterhoek 7.476 WW-uitkeringen, 120 minder dan een maand eerder. Dit betekent een daling van 1,6 procent. Deze daling wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door seizoenseffecten. Het WW-percentage, het aantal WW-uitkeringen als percentage van de beroepsbevolking, bedraagt in de Achterhoek 4,8 procent en is daarmee nu gelijk aan het landelijke gemiddelde. Vergeleken met een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek met 1,5% gedaald. Dat het aantal WW-uitkeringen lager is dan een jaar geleden, komt vooral door het gestage economische herstel.

WW daalt het sterkst in bouw en horeca, stijging in onderwijs
In de seizoengevoelige sectoren daalde de WW in de maand juli sterk, zoals in de bouw (-8 procent), de horeca (-12 procent) en bij uitzendbedrijven (-5 procent). De bouw profiteert bovendien van het herstel van de huizenmarkt. Door de administratieve gevolgen van de wet Werk en zekerheid (WWZ) komt een deel van de mensen die in het voorjaar werk vonden, nu pas terug in de cijfers.

Een van de weinige sectoren waarin het aantal WW-uitkeringen in juli steeg, is het onderwijs. Dit is een normale ontwikkeling in deze periode, omdat veel tijdelijke contracten aan het eind van het schooljaar worden beƫindigd. Hierdoor komen er meer nieuwe WW-uitkeringen bij.

Kansen voor secretaresses in niet-administratieve beroepen
Ondanks het economisch herstel zijn er beroepen waarin de werkgelegenheid krimpt, zoals het beroep van secretaresse. Voor de komende jaren wordt een verdere afname verwacht van het aantal banen voor secretaresses. Daarom onderzocht UWV alternatieve overstapberoepen. Dit zijn beroepen met vergelijkbare competenties, waar mensen die voorheen als secretaresse werkten naar overstapten. De beste kansen op werk liggen in niet-administratieve beroepen, zoals intercedent, callcentermedewerker en servicedeskmedewerker ICT. Op de website van het UWV is de notitie 'Overstapberoepen voor secretaresses' in zijn geheel te lezen.


www.werk.nl/xpsimage/wdo216050