Agnes werkt bij voorkeur abstract in olieverf. Foto: PR
Agnes werkt bij voorkeur abstract in olieverf. Foto: PR Foto:

Expositie schilderijen van Agnes
Oolthuis in het Tramstation

Gorssel - In het Tramstation is tot en met 20 september een expositie van het werk van Agnes Oolthuis te zien. Agnes is in Lichtenvoorde geboren en woont sinds 1991 in Gorssel. Zij schildert al ruim 20 jaar en is ongeveer 10 jaar lid geweest van de schildersclub 'Het Koerhuis', een club die vaak gastdocenten uitnodigt.

In het recente verleden heeft zij meegedaan aan wedstrijden, waaronder Talens, Avro Kunstuur en een wedstrijd ter gelegenheid van de opening van het Fries Museum in Leeuwarden. Dit laatste leverde een aantal televisieoptredens op en een plaats bij de beste 10 van de 200 deelnemende kunstenaars.

Agnes werkt bij voorkeur abstract in olieverf, waaraan zij soms ecoline, krijt of inkt toevoegt. Abstract in oneindig veel structuren of (semi) realistisch. Zij zegt daar zelf over: "Het gaat mij om de krachtige uitstraling, dat werk in olieverf kan hebben. Dit bereik ik vooral door het creëren van reliëf. Bij olieverf wordt dan het licht, dat op het ongelijke oppervlak valt, gebroken waardoor het schilderij zich voortdurend anders presenteert". Zoals zij verder toelicht: "Bij het starten van nieuw werk heb ik zelden een vooropgezet plan. Ik begin gewoon, het wordt vanzelf iets abstracts, realistisch of iets anders, waarbij één ding van het grootste belang is: licht dat speelt met olieverf". Haar werk is te zien op haar website. Op zaterdag 3 september zal Agnes Oolthuis in het Tramstation aanwezig zijn. Openingstijden Tramstation: Dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur, donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en zaterdag 3 september Open Dag van 11.00 tot 15.00 uur. Van buitenaf is de expositie permanent te zien.


www.oolthuisweelink.wix.com/agnes-oolthuis