De wedstrijden waren van een hoog niveau. Foto: Hans Bolt
De wedstrijden waren van een hoog niveau. Foto: Hans Bolt Foto:

Feyenoord wint Internationaal toernooi FC Zutphen

Zutphen - Na een mooie finale tussen AZ en Feyenoord is het Feyenoord die met de Joop Vreman Cup naar huis gaat. Dit na twee dagen voetbal tijdens de eerste editie van het FC Zutphen internationaal jeugdvoetbal toernooi U13.

"We kunnen echt tevreden terugkijken op een prachtig toernooi weekend. Het voetbal was goed, de arbitrage was sterk, veel publiek en dankzij de vele vrijwilligers stond de organisatie als een huis", aldus Auke ten Cate voorzitter van de toernooiorganisatie.

Eindresultaat
Gerard Greven, toernooidirecteur, blikt ook tevreden terug op het toernooi: "Vooraf waren we al content over het deelnemersveld, daarin zijn we zeker bevestigd. De wedstrijden waren van een hoog niveau. De leiders van alle teams willen volgend jaar zo weer mee doen, dat zie ik als een mooi compliment voor de organisatie." Het eindresultaat: 1e Feyenoord, 2e AZ, 3e RSC Anderlecht, 4e Bayer 04 Leverkusen, 5e KV Mechelen, 6e Vitesse, 7e FC Zutphen, 8e Schalke 04, 9e PEC Zwolle, 10e West Ham United.

Team van FC Zutphen
Het team van FC Zutphen was een serieuze tegenstander voor de teams van de topclubs, de jongens speelden sterk en boden goed tegenstand. Een gezamenlijke reactie van de trainers Robert van Osch, Roy Marks en Nick Regeer : "Het was een geweldige ervaring voor onze spelers, ze hebben zich gemeten met de talenten van profclubs uit binnen- en buitenland en ze zijn geƫindigd op een zeer verdiende zevende plaats."


Overhandiging portretten aan gemeente

Zutphen - Donderdag 25 augustus zullen wethouder Rene Sueters en Tiana Wilhelm van het museum drie portretten overhandigd krijgen van de heer Reijers, voorzitter van de historische vereniging Zutphen. Het gaat hierbij om portretten van drie mensen die de Willemsorde hebben gekregen. Zij liggen begraven op de RK begraafplaats aan de Warnsveldseweg.

In opmaat naar het project van onderzoek naar en fondsenwerving voor restauratie van het familiegrafmonument van de familie 'de Bellefroid' op de RK begraafplaats aan de Warnsveldseweg, heeft de heer Reijers onderzoek gedaan en de bijzondere familiegeschiedenis van deze strijders voor 'Keizer en Koning' ontrafeld. Na het onderzoek heeft de heer Reijers samen met een lid van de Oudheidkundige vereniging in Wehl een nazaat van de familie bezocht.

Tijdens dit bezoek heeft hij drie portretten ontvangen die over gedragen mogen worden aan de gemeente Zutphen. De gemeente speelde hierin een coƶrdinerende rol vanuit monumentenzorg en heeft een bescheiden subsidie gegeven. Volgende week meer hierover in deze krant.


Gemeente Lochem gaat controleren op alcoholgebruik

Lochem - De gemeente Lochem gaat vanaf september controleren op gebruik en bezit van alcohol bij jongeren onder 18 jaar en op verkoop aan jongeren onder 18 jaar. Handhavers bezoeken onaangekondigd evenementen, drankketen, horeca en supermarkten. Zij spreken in eerste instantie jongeren en horecaondernemers aan.

Na een gewenningsperiode worden boetes uitgedeeld. In ernstige gevallen kan worden overgegaan tot sluiting van een pand.