St. Martinusschool in 1931. Foto: Historische Vereniging Steenderen
St. Martinusschool in 1931. Foto: Historische Vereniging Steenderen Foto: Historische Vereniging Steenderen

Reünie St. Martinusschool Baak

Baak – Een grote reünie van oud-leerlingen van de St. Martinusschool, dat is de wens van een aantal enthousiaste (oud) inwoners van het dorp. Zij gaan de belangstelling peilen en op zoek naar adressen, foto's en ander bruikbaar materiaal. De voorlopige planning is eind juni volgend jaar in het Martinushuus aan de Pastoriestraat in Baak.

Eind vorig schooljaar is basisschool de St. Martinus gesloten. Met een grote feestavond hebben de kinderen en andere belangstellenden toen afscheid genomen van de school. Oud-leerling en oud-inwoner van Baak, Wim van Ree, hoopte veel oud-klasgenoten te treffen, maar dat viel hem een beetje tegen.

Een heuse reünie was ook niet de insteek van het afscheidsfeest, maar héél gezellig vond Wim het weerzien wel en daarmee was het idee om een reünie te organiseren voor alle oud-leerlingen van deze school bij hem geboren. Omdat hijzelf verder weg woont heeft hij Henk Samberg, Jan Hubers en Yvonne Koekoek uit Baak bereid gevonden om de organisatie mede op poten te zetten.

U kunt als oud-leerling uw belangstelling voor een reünie kenbaar maken via het mailadres reuniebaak@gmail.com. Via dit adres kunt u ook namen en/of adressen van oud-leerlingen doorgeven. Al uw reacties, (klassen)foto's of ander interessant materiaal, zoals krantenberichten zijn van harte welkom. Op de Facebookpagina 'Reüniebaak' kunt u halverwege september meer informatie vinden. Bij voldoende belangstelling gaat de organisatie verder om nog meer namen en adressen te vinden van oud-leerlingen.