FC Zutphen lijdt 5-3 nederlaag in Apeldoorn bij WSV

Zutphen - FC Zutphen heeft dinsdagavond in de oefencampagne de eerste nederlaag geleden bij zondag tweede klasser WSV in Apeldoorn. De nederlaag was verdiend, omdat men achterin bij FC Zutphen moeilijk grip kreeg op de snelle en technisch vaardige spitsen van WSV. Bovendien werden er te veel persoonlijke fouten gemaakt.

In de 30e minuut viel de 1-0 na een vrije trap die volledig vrijstaand kon worden ingekopt door de WSV spits. In de 35e minuut viel de 2-0 na een goed lopende aanval. Voor de rust deed FC Zutphen nog wat terug via Niek Bakkerweerd, die uit een corner de 2-1 binnen kopte, waarbij Thomas Nijkamp als bliksemafleider fungeerde. In de 65e minuut viel de 3-1 na persoonlijke fouten achterin en doelman Marijn Sangers de bal niet onder controle kreeg. In de 73e minuut viel de 4-1 na een uitstekend lopende aanval van WSV. De spitsen van FC Zutphen bleven echter gevaarlijk, en nadat Aldo Joaquim een goede mogelijkheid had gemist, was het Thomas Nijkamp die met een prachtige actie in de 85e minuut voor 4-2 zorgde. Na wederom een fout achterin werd het kort daarna 5-2, maar het laatste woord was aan FC Zutphen. Thomas Nijkamp werd na een goede passeerbeweging ten val gebracht in de 16 meter. De goed spelende Daniel Opoku zorgde via de toegekende strafschop voor 5-3. De technische staf zal nog veel werk hebben om de juiste samenstelling van het team te vinden, voordat de competitie begint.

Donderdagavond 18 augustus (in plaats van zaterdag) vindt de eerste bekerwedstrijd in Doetinchem plaat bij DZC "68.

Opstelling
Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Niek Bakkerweerd ( Thomas Theloesen), Sebastian van Laar ( Radjhinder Banwari), Huib Achterkamp, Bas Jansen, Marco Kroese, Mark Bloemendaal ( Nando Bleumink), Daniel Opoku, Joshua Palm, Thomas Nijkamp ( Aldo Joaquim), Melvin Everts.