Elma Timmers. Foto: PR
Elma Timmers. Foto: PR Foto:

Gevarieerd programma tijdens
concerten in Walburgiskerk

Zutphen - Twee weekenden met diverse concerten in de Zutphense Walburgiskerk georganiseerd door de Baderstichting.

Tijdens het marktconcert op zaterdag 20 augustus om 12.30 uur musiceren organist Gerten van de Wetering en sopraan Elma Timmers. Er klinkt muziek van Arthur Honneger (1822-1955), Györgi Ligeti (1923-2006), Max Reger (1873-1916) en natuurlijk Johann Sebastian Bach (1685-1750). In afwisseling van orgel solo en zang met begeleiding van orgel is het een aantrekkelijk en gevarieerd programma. Toegang kerk is 2 euro en er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Op dezelfde zaterdag om 22:00 uur is er een Kaarsenkroonconcert Walburgiskerk Zutphen met Ensemble Severijn: Judith Steenbrink, barokviool en Tineke Steenbrink, klavecimbel. De toegang is 10 euro. In de sfeer van schemering en kaarslicht treden de tweelingzussen Judith en Tineke Steenbrink op in het koor van de kerk. Een speciaal concert dus met muziek van o.a. Francois Couperin (1668 –1733) Louis Couperin (1626-1661) Georg Mufat (1653-1704) en Marin Marais (1656 -1728).

Zondag 21 augustus
Tot slot is er op zondag 21 augustus 2016 om 16.00 uur een Wandelconcert dat start in de Sint Janskerk Zutphen. Frans Haagen bespeelt de orgels en Bob van der Linde de beiaard van de Wijnhuistoren. Deelname gratis en vrijwillige bijdrage. Na de start in de sint Jan wijst de wandeling naar de Wöhrmannhof waar de beiaard zo mooi klinkt en tot slot de Walburgiskerk.

Zaterdag 27 augustus
Met het marktconcert op zaterdag 27 augustus 2016 om 12.30 uur in de Walburgiskerk te Zutphen eindigt de serie marktconcerten 2016. Dit concert wordt gegeven door 'Trio Reynaerde' bestaande uit de jonge en talentvolle musici Emma Roijackers, viool Mees Vos, hoorn en Laurens de Man, orgel. Alle drie succesvolle voormalige deelnemers aan het Prinses Christina concours. Trio Reynaerde brengt een gevarieerd programma met originele werken en arrangementen waarbij de muziek van J.S. Bach een hoofdrol heeft. Toegang kerk is 2 euro en er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Zondag 28 augustus
Sybolt en Euwe de Jong geven op zondag 28 augustus 2016 om 16.00 uur in de Walburgiskerk samen een concert op het Baderorgelconcert: quatre-mains op het orgel dus. De broers Euwe (1956) en Sybolt (1961) de Jong vormen sinds hun studietijd aan het Conservatorium in Groningen een orgelduo. Hun vertolkingen van arrangementen van cantatedelen van J. S. Bach voor orgel vierhandig worden in binnen- en buitenland geprezen. Het toonaangevende muziektijdschrift "Luister" waardeerde in oktober 2015 hun gehele oeuvre met een 10. Op het programma van dit concert staan werken van Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)Felix Mendelssohn Bartholdy (1809 – 1847)Christian Gottlob Höpner (1799 – 1859)en Piet Rippen (1928 – 2006). De toegang is gratis en er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.


Actieve zomer bij Kindercentrum.nl

Zutphen - De vakantieopvang bij de buitenschoolse opvang van Kindercentrum.nl stonden in het teken van het Wilde Westen en de Olympische Spelen. Er werden diverse activiteiten aangeboden op het gebied van koken, drama, creatief tot aan sport. Ook zijn er activiteiten speciaal voor kinderen van 8 jaar en ouder georganiseerd.

Tijdens de Wild West Weken zijn de bso ruimtes omgetoverd in heuse Indianen- en Cowboydorpen. Er was zelfs een gevangenis gebouwd met 'wanted' posters van de kleine boefjes. Er is lekker gekookt op houtvuur zoals Indianen dat doen. Met een GPS konden de kinderen op jacht naar de boef die het goud had gestolen.

Tijdens de Olympische Spelen werd er veel gesport en stond het verder in het teken van Braziliaans koken, swingende muziek en carnaval, lekker naar de jungle gaan. En natuurlijk werden er heel wat Holland Huizen nagebouwd.

Speciaal voor de 8+ kinderen is er een mountainbikemiddag georganiseerd in samenwerking met Wielsportvereniging ETP Zutphen. De kinderen kregen allemaal een mountainbike met helm. Hen werd door een trainer van de vereniging de fijne kneepjes van het mountainbiken aangeleerd. Met de opgedane kennis werd er over het prachtige parcours bij ETP gefietst.

De vakantie werd afgesloten met een Olympische Spelen middag op het terrein van KVZ en collega BIXO. Alle bso's uit Zutphen en Warnsveld van Kindercentrum.nl kwamen samen op de velden van de korfbalvereniging om met elkaar de strijd aan te gaan op verschillende sport- en spel onderdelen. Boogschieten, verspringen, waterspelen en over een stormbaan heen: de jonge atleten deden niet onder voor Daphne, Sanne of Epke. Er konden medailles verdiend worden tijdens de spannende hardloopwedstrijd en voor ieder kind was er een Olympisch certificaat.

Vakantieopvang in teken van Olympische Spelen. Foto: PR