Namens het Oranje Fonds overhandigt Yolande Elderenbosch de cheque ter waarde van 3000 euro aan Kim van Bolderen van Perspectief. Op de achtergrond Lisette Draijer en Fieke de Ruiter van Wijkteam Leesten. Foto: Martijn Siemes
Namens het Oranje Fonds overhandigt Yolande Elderenbosch de cheque ter waarde van 3000 euro aan Kim van Bolderen van Perspectief. Op de achtergrond Lisette Draijer en Fieke de Ruiter van Wijkteam Leesten. Foto: Martijn Siemes Foto:

'Buurtcadeau' voor Perspectief en Wijkteam Leesten

Leesten - In november vorig jaar was het groot feest in de wijk Leesten want een aantal bewoners van de Laakse Laan hadden de straatprijs van de Postcodeloterij gewonnen. Afgelopen woensdag 17 augustus werd er weer even feest gevierd: het Oranje Fonds (gelieerd aan de Postcodeloterij) mocht nog het 'Buurtcadeau' ter waarde van € 3000,- uitreiken aan een buurtinitiatief. In het Middenhuis in Leesten kregen Perspectief en het Wijkteam van Leesten de cheque overhandigd.

Door Martijn Siemes

"Uiteraard zijn wij ontzettend blij met dit bedrag." zegt Lisette Draijer van Wijkteam Leesten: "Wij organiseren veel activiteiten voor kinderen hier in de buurt en met dit geld wordt het aanschaffen van spelmateriaal een stuk eenvoudiger. Het Middenhuis heeft nu een 'ontmoetingsbank' aangeschaft, een grote boomstam waar mensen even lekker samen in de zon kunnen zitten. Met de rest van het geld gaan we waarschijnlijk meer doen aan de herkenbaarheid van het wijkteam en het organiseren van activiteiten voor jongeren."
Yolande Elderenbosch, die namens het Oranje Fonds de prijs uit mocht reiken, is blij met de plannen van het Wijkteam: "Dit zijn precies de initiatieven die het Oranje Fonds zo belangrijk vindt: kleinschalig en op buurtniveau werken aan saamhorigheid. Geld dat beschikbaar wordt gesteld aan dit soort activiteiten komt altijd goed terecht."

Nadat een straatprijs is gevallen in de Postcodeloterij, stelt het Oranje Fonds geld beschikbaar voor wijkverenigingen, buurtcomités en andere kleinschalige sociale initiatieven, zodat niet alleen een straat, maar de hele buurt profiteert van de winst. In de wijk Leesten kwam stichting Perspectief hiervoor in aanmerking. Kim van Bolderen van Perspectief nam samen met haar collega Michael van Dijke contact op met het Wijkteam en het Middenhuis om het geld op een goede plek in te zetten. Van Dijke: "Als medewerker van Perspectief heb je vaak te maken met zware hulpvragen en complexe gezinsproblematiek, maar soms mogen we ook dit soort dingen meemaken en het is erg leuk om te zien dat we hier veel goede dingen mee kunnen doen."