Finishfoto van de jeugd- en damesclinic. Foto: PR
Finishfoto van de jeugd- en damesclinic. Foto: PR Foto:

Racefiets en MTB evenement 'Omloop van Gorssel'

Gorssel - Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 21 augustus de 32e Omloop van Gorssel. Een ééndaags fietsevenement met weg- en MTB tochten voor jong en oud. Een evenement welke door de NTFU beoordeeld is als NTFU Klassieker. Daarnaast worden er diverse activiteiten rondom de start- en finishlocatie StayOkay 'de Kleine Haar' georganiseerd, zoals een MTB-clinic voor de jeugd en een racefiets clinic voor dames.

Tijdens de Omloop van Gorssel worden twee neven-evenementen georganiseerd: de Rabobank MTB clinic voor de jeugd van 10 tot 15 jaar en Rabobank racefiets clinic voor dames, deze wordt gegeven door Loes Gunnewijk. Gunnewijk heeft 15 jaar gekoerst in het internationale peloton en ze is jarenlang uitgekomen voor het Nederlandse team. De jeugdclinic is een prachtige kennismaking met het MTB'en voor de jeugd. De racefiets damesclinic is een ontspannen en laagdrempelige clinic om de eerste tips en tricks van het racefietsen (in een groep) te leren. Beide clinics kunnen door bijdrages van de sponsoren gratis worden aangeboden! Er moet wel vooraf ingeschreven worden, dit kan via een e-mail aan omloop@wtcgorssel.nl of via de Facebook pagina www.facebook.com/wtcgorssel. Ben je niet in het bezit van een MTB of racefiets, geef dit dan bij je inschrijving aan, dan wordt er in overleg met de sponsoren gezocht naar een oplossing.

Bij de start en finish zijn verkleed- en douchemogelijkheden, het afspuiten van je fiets is mogelijk en er is voldoende parkeerruimte. De Omloop van Gorssel kent zowel tochten over verharde wegen (60 en 100 km) als twee MTB afstanden (29 en 45 km). Alle routes zijn volledig uitgepijld volgens de richtlijnen van de NTFU. De tochten voeren langs de mooiste plekjes van de Achterhoek met de prachtige Holterberg en de bosrijke gebieden van Salland. Er kan gestart worden tussen 08.00 en 10.30 uur.

Deelname aan de tochten kost 5 euro (4 euro als TFK lid)en is voor jeugd tot 15 jaar gratis. Inschrijven voor de tochten kan voor de start.


www.wtcgorssel.nl

www.facebook.com/WTCGorssel