De schilderwerken zijn vervaardigd door de 9 leden van het gezelschap. Foto: PR
De schilderwerken zijn vervaardigd door de 9 leden van het gezelschap. Foto: PR Foto:

Twintigjarig jubileum
Schildersgezelschap Giverny

Expositie zomermaanden Warnshuus

Warnsveld - Schildersgezelschap Giverny heeft een jubileum te vieren omdat zij 20 jaar bestaat. De naam van het gezelschap komt van een dorp en gemeente in het Franse Departement Eure,regio Haute-Normandië, Frankrijk. Giverny is vooral bekend geworden als woonplaats van de impressionistische schilder Claude Monet.

Het gezelschap is in september 1996 opgericht door oud leerlingen van de inmiddels overleden schilder Henk Schuringa.

Expositie
Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan houdt het gezelschap een expositie in de maanden juli, augustus en september 2016 in 't Warnshuus, Dreiumme 43 te Warnsveld. De geëxposeerde schilderwerken zijn vervaardigd door de huidige negen leden van het gezelschap.


coördinator@warnshuus.nl


Open dag Dierenweide 't Spiker

Warnsveld - Op woensdag 27 augustus 2016 is Dierenweide 't Spiker weer geopend voor publiek. Van 14.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen in het bijzijn van hun vader en- of moeder, oma's en opa's weer dicht bij de dieren komen. De jonge geitjes en bokjes zijn inmiddels weg bij hun moeder en lopen is een aparte weide.


Zomer op de Gorsselse heide – excursie 14 augustus

Gorssel - Van augustus tot september staat de struikheide in volle bloei op de Gorsselse Heide. IVN en Marke Gorsselse Heide organiseren zondag 14 augustus een excursie over de Gorsselse Heide.

Tijdens deze excursie komt u meer te weten over het ontstaan en beheer van dit natte heideterrein. Gidsen laten u ontdekken welke bijzondere planten en dieren er in dit voedselarme gebied leven.

De excursie duurt ongeveer twee uur. Startpunt hoek Elzerdijk/Gerrit Slagmanstraat te Eefde. Honden kunnen helaas niet mee. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


www.markegorsselseheide.nl

www.ivn.nl/afdeling/zutphen-warnsveld

0575-493434 / 06-54352748