Irak 17 september, 2014. Mount Sinjar. Een lokale Yazidi ontwaakt met zijn geweer naast hem op het bed. Foto: Eddy van Wessel
Irak 17 september, 2014. Mount Sinjar. Een lokale Yazidi ontwaakt met zijn geweer naast hem op het bed. Foto: Eddy van Wessel Foto:

Zilveren Camera-winnaar Eddy van Wessel in Zutphen

ZUTPHEN - Zilveren Camera-winnaar Eddy van Wessel (1965) geeft op zondagmiddag 24 juli in filmhuis Luxor in Zutphen een lezing over zijn werk. Kaarten voor deze lezing inclusief een entreekaart voor World Press Photo Zutphen 2016 kosten 12,50 euro. Ze zijn te bestellen via de website.

Van Wessel kreeg begin dit jaar de Zilveren Camera 2015 uitgereikt. Hij won deze prijs voor zijn zwartwit fotoserie over Iraaks-Koerdische Peshmerga-strijders en Yezidische milities die in Irak strijden tegen Islamitische Staat (IS).Als documentaire fotograaf werkt Van Wessel voor internationale media en zijn werk wordt in galeries wereldwijd getoond.
In Nederland is zijn werk te zien in Trouw en Vrij Nederland. Hij was in 1996 en in 2004 fotograaf van het jaar en behalve dit jaar won hij ook in 2012 de Zilveren Camera. In de lezing vertelt hij wat hij als fotograaf wil laten zien, wat hij meemaakt en hoe hij werkt (zowel digitaal als analoog). Recentelijk is hij met de Shia milities bij Fallujh geweest in de strijd tegen IS en hij is pas weer terug uit Syrië. Hij ondersteunt zijn verhaal met beeld en hij neemt zijn camera mee.

World Press Photo is t/m 7 augustus in de Walburgiskerk te zien.


worldpressphotozutphen.nl


Fotowedstrijd Korte Beukerstraat

Zutphen - Van 15 juli tot 7 augustus 2016 vindt de World Press Photo 2016 Exhibition plaats. De ondernemers van de Korte Beukerstraat houden een fotowedstrijd waarbij u toegangskaarten kunt winnen. In elke etalage staat een prachtige foto van Zutphen, van fotograaf Pieter Keuzekamp, met een letter. Verzamel alle letters, maak het woord en lever de bon in bij één van de deelnemers (wedstrijdformulieren te verkrijgen bij de ondernemers). Iedere zaterdag worden er prijswinnaars bekendgemaakt.


Facebookpagina: Korte-Beukerstraat.Zutphen