Zomerfestijn met zwem- en buitenactiviteiten. Foto: Martijn Siemes
Zomerfestijn met zwem- en buitenactiviteiten. Foto: Martijn Siemes Foto:

Zomerfestijn IJsselslag; Zwemmen, spelen, kamperen

Zutphen - Zwembad IJsselslag organiseert tijdens deze schoolvakantie het Zomerfestijn; iedere woensdagmiddag leuke zwem- en buitenactiviteiten voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Op woensdag 17 augustus verandert het buitenveld voor een keer in een camping en mogen de kinderen kamperen bij het zwembad.

Door Martijn Siemes

Jacqueline Veldhuizen, coördinator Zwemzaken bij de IJsselslag: "Op de woensdagmiddagen organiseren we activiteiten voor in het bad en voor buiten, zo betrekken we het veld mooi bij het zwemmen. Binnen kunnen de kinderen dan de hindernisbaan doen, schatten opduiken en korfballen in het water. Buiten is er een beachvolleybalveld en organiseren we een 'Bootcamp' waarbij ze kunnen klimmen en klauteren."

Op 17 augustus, de laatste woensdag van de vakantie, kunnen kinderen voor het eerst een nachtje komen kamperen op het buitenveld van het zwembad. Veldhuizen: "Dat is natuurlijk wel heel bijzonder. Een aantal enthousiaste collega's wilde dit heel graag organiseren en aan het einde van het Zomerfestijn gaat het ook gebeuren. De kinderen overnachten op het veld, krijgen de volgende dag een ontbijtje, lunch en kunnen meteen 's ochtends een frisse duik nemen."