De kringkampioenen: Viveke Meutstege, Kirsten Brinkman, Fabiënne Berendsen, Vivian Schiphorst, Jasmijn Swennehuis en Guus Krieger. Foto: Willem Hamer
De kringkampioenen: Viveke Meutstege, Kirsten Brinkman, Fabiënne Berendsen, Vivian Schiphorst, Jasmijn Swennehuis en Guus Krieger. Foto: Willem Hamer

Kringkampioenen bij RV/PC Gorssel Zutphen

ZUTPHEN - Het jaarlijkse concours hippique in het weekend van 2-3 juli georganiseerd door Rijvereniging en Ponyclub Gorssel Zutphen was tevens de laatste selectie wedstrijd voor de Kring Berkel IJssel. Tijdens deze selectie wedstrijden kunnen de deelnemers zich plaatsen voor de Regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland.

Vorig jaar was het de warmte die roet in het eten gooide, dit jaar werd de wedstrijd geteisterd door extreme lokale regenval. Maar desalniettemin hebben de meeste rubrieken doorgang kunnen vinden en kan de vereniging terugkijken op een geslaagde editie. Door de eigen leden van Gorssel Zutphen werden uitstekende prestaties geleverd tijdens de vier selectiewedstrijden. Maar liefst negen combinaties werden daardoor gehuldigd als kringkampioen bij de Kring Berkel IJssel, twee combinaties wisten beslag te leggen op het reserve kampioenschap.

Kringkampioenen:
Dressuur pony's: Guus Krieger met Spookie: klasse B dressuur, cat. A/B, Fabiënne Berendsen met Mitchel van de Stompslag: klasse B dressuur cat. D/E, Vivian Schiphorst met Special Spirit: klasse L2 dressuur, cat. A/B, Jasmijn Swennehuis met Boety: klasse M1 dressuur, cat. A/B, Vivian Schiphorst met Miss Morning Quality: klasse M1/M2 dressuur, cat. C.

Springen pony's: Guus Krieger met Spookie: klasse B springen, cat. A/B, Vivian Schiphorst met Special Spirit: klasse L springen cat. A/B, Kirsten Brinkman met Calamity Jane: klasse L springen, cat. C,

Dressuur paarden: Viveke Meutstege (Paarden) met Delighted of Sue: klasse M2 dressuur

Herman Lammers met zijn pony Donna en Vivian Schiphorst, ditmaal met haar pony Cathleen, werden Reserve Kringkampioenen in de klasse B dressuur. Zij zijn door deze prestaties allen afgevaardigd naar de Regiokampioenschappen in Rekken op 6 en 12 augustus. Daarnaast hebben Esmee Hakvoort (B springen, cat D) Jasmijn Swennenhuis (L1 dressuur, cat D), Vivian Schiphorst ( B springen, cat C) en Martine Wicherink (M2 dressuur, paarden) ook een startbewijs gekregen, naar aanleiding van hun eindstand in het selectieklassement. Namens de ponyclub zullen er tevens twee viertallen en twee verenigingskampioenen deelnemen aan de Regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland Outdoor 2016.


Zutphense scholiere de oceaan over

Zutphen - Janna Neleman, zestien jaar, uit Zutphen vertrekt op 15 oktober vanaf haven Ijmuiden op het Tallship de Regina Maris. Een reis van een half jaar met School at Sea langs de historische West-Indische handelsroute richting het Caribisch gebied.

Haar doel is om haar havo op een leerzame en unieke manier te volgen; door op het Tall Ship alle voorbijkomende taken uit te voeren en nieuwe rollen leren te vervullen, zichzelf te leren kennen in haar talenten en uitdagingen.

School at Sea
School at Sea is een talentenontwikkelingsprogramma waarin leren door ervaring centraal staat. 33 Leerlingen volgen op het schip hun schoolprogramma met professionele begeleiding aangevuld met leerervaringen op het schip en tijdens de expedities op de kusten die zij aandoen.

De kosten voor deze reis, ruim 20 duizend euro, werft Janna in de vorm van crowdfunding. Van dit geld worden leerkrachten, expedities, onderhoud aan het schip en lesmateriaal bekostigd. Een uitdaging om zoveel geld bij elkaar te krijgen, maar met de reeds toegezegde hulp en wellicht uw hulp best mogelijk. Janna zoekt daarom bedrijven die in de vorm van sponsoring een bijdrage willen leveren. De mogelijkheden in tegenprestaties en meer informatie vindt u op de website.


www.jannatsea.nl

Regina Maris. Foto: PR