Berkelmeander Wijnhofstraat. Foto: Dolf Logeman
Berkelmeander Wijnhofstraat. Foto: Dolf Logeman Foto:

Laat jouw ideeën horen voor het water in Zutphen en Warnsveld

Zutphen/Warnsveld - Dat is de oproep van de plaatselijke afdelingen van GroenLinks, Partij van de Arbeid en de Stadspartij. Zij vinden dat de rivieren, sloten en vijvers in Zutphen en Warnsveld groener en fraaier kunnen zijn. Natuurlijk hebben de drie partijen hebben daar zelf ideeën over, maar vragen ook het publiek, bedrijven en organisaties om suggesties aan te dragen. Dit kan tot 12 september via jaapmeijerzutphen@gmail.com. Een toelichting, kleine uitwerking en aanduiding van de locatie is daarbij welkom.

In Zutphen en Warnsveld kan je het water niet missen: de rivieren IJssel en Berkel, vijvers, grachten, sloten en laken in het buitengebied.

Ideeën inrichting oevers worden verzameld

Deze wateren zijn belangrijk om droge voeten te houden. Maar zeker ook voor de natuur en de beleving.

En hier kan wel wat verbeterd worden. GroenLinks, Partij van de Arbeid en Stadspartij denken onder meer aan: een aangepast maaibeheer voor groenere oevers, inrichting van leefplekken voor kikkers, vissen, vlinders en insecten, meer verpoosplekken langs de oevers en het bevaarbaar maken van de Vispoortgracht voor fluisterboten.

Alle ideeën voor de inrichting van de oevers worden verzameld in een Blauwboek, dat wordt aangeboden aan gemeente, Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Veluwe (voor het gebied ten westen van de IJssel) en Rijkswaterstaat (voor de IJssel). Deze instanties zijn verantwoordelijk voor het beheer van de wateren.

De partijen realiseren zich dat niet alle ideeën in één keer kunnen worden uitgevoerd. Maar door ideeën te leveren, hopen zij op een positieve manier bij te dragen aan de leefbaarheid en de verbondenheid met het water in deze gemeente.