Wethouder Coby Pennings is blij dat op 27 augustus gestart kan worden. Foto:  PR
Wethouder Coby Pennings is blij dat op 27 augustus gestart kan worden. Foto: PR Foto:

Gemeente verstrekt Ten Hag opdracht tot verkoop vrije kavels Park Helbergen

Zutphen - Er komt, na jaren van voorbereiding, een eind aan een uniek burgerparticipatie traject. De gemeente Zutphen heeft voor de ontwikkeling van Park Helbergen namelijk advies gevraagd aan omwonenden en andere betrokken inwoners van Zutphen om mee te denken over de invulling van dit gebied. In een speciaal traject hebben de inwoners samen met de gemeente Zutphen vorm gegeven aan de toekomst van Park Helbergen.

Wethouder Coby Pennings is blij dat op 27 augustus gestart kan worden met de verkoop van 25 ruime, fraai gelegen kavels aan de rand van de IJssel, tussen het centrum en het onlangs aangelegde Stadspark.
De aangeboden kavels zijn tussen de 400 m² en 1.050 m² groot. Het is de bedoeling dat er woningen worden gebouwd die voldoen aan het beeldkwaliteitsplan van de gemeente Zutphen. Dit betekent dat de zogenaamde cataloguswoningen (kant en klaar product) niet in aanmerking komen voor dit plan. Per kavel is een kavelpaspoort opgesteld, waarin is vastgelegd wat er mag worden gebouwd. Daarbij kan gedacht worden aan: oppervlakte, hoogte en inhoud van de woning, het aantal woonlagen, hoogte en grootte van de bijgebouwen.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om op 27 augustus zelf een kijkje te komen nemen op de bouwlocatie. De makelaar, de gemeente en het waterschap zullen aanwezig zijn om informatie over het plan en de kavels te verstrekken. De kavels zullen dan gemarkeerd zijn. Ook kan men op dijkhoogte zien hoe de toekomstige woonkamers van de dijkhuizen prachtig uit gaan kijken over de IJssel.


www.parkhelbergen.nl

www.tenhag.nl