DJ L.A.G.O.S. mixt oude Jazz & Soul-meesters met strakke beats. Foto: PR
DJ L.A.G.O.S. mixt oude Jazz & Soul-meesters met strakke beats. Foto: PR

Het Koelhuis lanceert Sunset Vibes

Elke week een andere DJ met lekkere beats

Zutphen - In het Koelhuis kun je de hele zomer op vrijdagavond los op Sunset Vibes met wisselende DJ's. Op vrijdag 15 juli draait DJ L.A.J.O.S. tijdens Sunset Vibes.

Vanaf 16.00 uur eten en drinken tijdens het Sunset Café zoals altijd en rond 21.00 uur gaan de tafels weg en het volume omhoog. Elke week een andere DJ met lekkere beats, zorgt voor zinderende zwoele zomeravonden in Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1, Zutphen (achter het station) . De avond eindigt om 01.00 uur en de entree is gratis.

DJ L.A.J.O.S.
Muzikaal gevormd door de dampende 70's soul en de housebeats uit de late 90's legt DJ L.A.J.O.S. een swingende basis neer die iedereen in beweging zet. Afhankelijk van het publiek vindt hij de ideale mix. Tijdens deze Sunset Vibes draait L.A.J.O.S. onder andere trendy dance en deep house met veel blaaswerk. Hij mixt oude Jazz & Soul-meesters met strakke beats.

Zomer opening
Deze zomer is het Koelhuis ook in het weekend geopend. Het is heerlijk toeven op het terras en kinderen kunnen zich vermaken in de zandbak. Openingstijden: zaterdag / zondag van 10.30 – 18.00 uur.


www.hetkoelhuis.nl


Plannen voormalige meisjesvakschool opnieuw onder de loep

ZUTPHEN - Het plan om de voormalige Vakschool voor meisjes aan het Vispoortplein te verbouwen tot een woon-zorgcomplex met 52 wooneenheden, krijgt steun van het Zutphense college. Het voornemen om daarvoor het hoofdgebouw te slopen, wordt minder warm ontvangen. Het gebouw uit 1921 van architect Willem Leliman is niet als monument aangewezen, maar is zodanig beeldbepalend, dat er sterk de voorkeur aan wordt gegeven het te behouden. Het wachten is nu op een uitgebreider plan waarin behoud van het hoofdgebouw is opgenomen.

In een stedenbouwkundige studie die in opdracht van de gemeente is uitgevoerd, staat een aantal uitgangspunten waarbinnen de plannen vormgegeven moeten worden: de historische betekenis van het pand, de ligging in combinatie met het Vispoortplein, het gerechtsgebouw en de binnenstad, de ontstaansgeschiedenis en de plaatsing van nieuwbouw binnen het geheel.
Al in 2013 werd vastgesteld dat het hoofdgebouw behouden dient te worden en de aanbouw uit 1966 plaats kan maken voor nieuwbouw. Desondanks presenteerde Friso Woudstra Architecten in opdracht van Kruyssen Projectmanagement en Procesmanagement en Erwi Apeldoorn BV een motivatie waarin de sloop van het hoofdgebouw onvermijdelijk zou zijn. Het gebouw zou niet geschikt zijn voor de doelgroep omdat het op een hoogte van ruim een meter ligt en daardoor moeilijk toegankelijk. Het souterrain waarin appartementen voor zelfstandige wonende ouderen zijn gepland, zouden in de huidige staat niet toegankelijk zijn en ook de hoge ramen zouden toekomstige bewoners van het pand niet veel soelaas bieden.
Met de stedenbouwkundige studie als uitgangspunt wordt de opdrachtgevers nu gevraagd een nieuw plan te presenteren. Projectontwikkelaar Erik Kruyssen: "We hebben een plan liggen dat we hier en daar zullen moeten aanpassen. De komende twee maanden buigen we ons daar over. Er ligt nog een behoorlijk vraagstuk, want het huidige hoofdgebouw is qua indeling complex voor de doelgroep die we voor ogen hebben. Toch hopen we begin september meer helderheid te hebben."

Bovenstaande screenshot van een van de aanvankelijke tekeningen laat zien dat naast het nieuwe hoofdgebouw, dat een paar meter verder naar links is gesitueerd dan het huidige pand, twee eenheden met nieuwbouw zijn gepland. Het stedenbouwkundig rapport adviseert om niet in totaal drie, maar twee gebouwen te realiseren. Dit vanuit het oogpunt om het hele gebied met Vispoorthaven en gerechtsgebouw als één geheel te bezien. Een nieuwe aanbouw aan de achterkant van het hoofdgebouw behoort tot wel tot de mogelijkheden, mits het vanaf de straatkant niet boven het oorspronkelijke gebouw uitsteekt.

Een impressie van de aanvankelijke plannen, ontworpen door Friso Woudstra Architecten. Foto: PR