Citymarketeer Glenn Janssen, filmmaker Gerbrand Pot en Boy van Dulmen. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau
Citymarketeer Glenn Janssen, filmmaker Gerbrand Pot en Boy van Dulmen. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau Foto:

Zutphen zet in op persoonlijke verhalen
om meer bezoekers te trekken

Zutphen - Een prachtige Hanzestad met een rijke historie, mooie gebouwen, bijzondere plekken en mensen en een gezellig winkelhart; dat is de kracht van Zutphen en hoe bezoekers 'van buiten' de stad typeren. Om dit verhaal zo goed mogelijk te promoten en meer bezoekers naar de stad te trekken, worden er binnenkort korte filmische portretten van Zutphen gemaakt. Citymarketeer Glenn Janssen van Stichting Zutphen Promotie heeft Gerbrand Pot van het communicatiebureau Crystal Park uit Zutphen in de arm genomen voor de ontwikkeling van deze promotiefilms.

Janssen: "Een levendige stad bestaat naast mooie gebouwen, leuke winkeltjes en zonnige terrasjes vooral uit mensen. Zij maken de stad, wekken haar tot leven en kweken nieuwe ambassadeurs door hun gastvrijheid. Dat zijn de verhalen die we moeten vertellen zodat mensen nieuwsgierig worden naar Zutphen. Aan de hand van deze portretten maakt de kijker kennis met onder meer stadsgidsen, ondernemers en ambachtslieden, kunstenaars en fotografen."

Kijken en luisteren
"Mensen kijken en luisteren graag naar andere mensen. Zeker wanneer ze iets moois of lekkers maken en daar smakelijk over kunnen vertellen", weet Pot. "In Zutphen zijn veel makers en doeners, mensen die met passie kunnen vertellen over hun vak en over hun best aan in de 'bezige' Hanzestad. Zij nemen de kijker mee naar kenmerkende plekken van de historische stad in ontwikkeling". "Zutphen is erg fotogeniek waar we prachtige beelden kunnen schieten als het weer een beetje meezit", vertelt de Zutphense cameraman Boy van Dulmen, die verantwoordelijk is voor de opnames en montage van de films. "We filmen in hoge kwaliteit (zogenaamde Ultra-HD-resolutie) waardoor de opnamen lang meegaan en de portretten ook op grote schermen in het openbaar getoond kunnen worden."

Virale werking
De eerste serie portretten is gericht op het aantrekken van bezoekers (toeristen) naar de stad. Later in het jaar worden ook versies gemaakt die de doelgroepen nieuwe bedrijven en nieuwe bewoners aanspreken. De films worden gepromoot via campagnes op internet en op social media.

Janssen en Pot verwachten een behoorlijke virale werking door de fans en vrienden van de mensen die in beeld komen en natuurlijk van de mooie Hanzestad Zutphen.


Het college van Zutphen wordt in hoger beroep over biomassacentrale in het gelijk gesteld

Zutphen - In de hoger beroep zaak over de bouw van een biomassacentrale op Fort de Pol heeft de Raad van State geconcludeerd dat de bezwaarmaker geen belanghebbende is bij het besluit tot vergunningverlening. Het besluit van de rechtbank om de vergunning te weigeren is door de Raad van State vernietigd. Door deze uitspraak blijft de door het college van BenW verleende omgevingsvergunning van kracht.

Het college van Zutphen is verheugd over de uitspraak. Het college staat net als de provincie Gelderland en VNO-NCW positief tegenover de vestiging van een biomassacentrale op Fort de Pol. Het past binnen de regionale en gemeentelijke doelstellingen op het gebied van Clean Tech, energie en economie.

De initiatiefnemer is nu aan zet en kan de plannen verder gaan uitwerken. Het college gaat hierover in overleg met de provincie Gelderland en de initiatiefnemer.