De aanspanningen zullen voor deze jubileumrit maar liefst drie keer door het dorp rijden. Foto: PR
De aanspanningen zullen voor deze jubileumrit maar liefst drie keer door het dorp rijden. Foto: PR Foto:

Kastelenrit met unieke, authentiek rijtuigen

Vorden - Op 14 augustus organiseert menvereniging in de Reep'n voor de 40ste keer de landelijk bekende koetsentocht waaraan uitsluitend mensen met authentieke rijtuigen of replica's deelnemen. Deze 40ste rit belooft een speciale rit te worden omdat er toezeggingen zijn dat zeer unieke rijtuigen 'welke normaal niet meer op de weg komen', zullen meerijden.

In verband met de jubileumrit is ervoor gekozen het defilé in het dorp Vorden uit te breiden, zodat het publiek meerdere keren de mogelijkheid heeft het 'rijdend museum' te bewonderen. De aanspanningen zullen maar liefst drie keer door het dorp rijden en de prijsuitreiking zal plaats vinden op de parkeerplaats bij Hotel Bakker. Daar zal ook nadere informatie gegeven worden door een deskundige speaker.

Het evenement begint bij Kasteel Den Bramel aan de Almenseweg; deze startplaats is nieuw en hiervoor is speciaal vanwege de 40ste rit toestemming verkregen.

Vanaf 10.00 uur zullen de deelnemers vanaf Kasteel den Bramel vertrekken richting landgoed Het Enzerinck. Vervolgens zullen de aanspanningen door buurtschap de Veldwijk richting kasteel de Wildenborch rijden. De afgelopen jaren was hier altijd een sherrystop, maar omdat er dit jaar voor gekozen is extra aandacht te besteden aan het defilé later op de dag, rijdt de stoet langs kasteel de Wildenborch naar kasteel de Wiersse en wordt daar de eerste stop gehouden. Van kasteel de Wiersse gaat het verder naar de buurtschap 't Medler om kasteel het Onstein te zien liggen. De deelnemers zijn dan inmiddels zo'n 15 km onderweg en beginnen aan de terugweg naar kasteel Den Bramel om daar de lunch te gebruiken.

Na de lunch is nog een route van 7 km richting Warkenseveld in het programma opgenomen en gaat het richting een verzamelplek om de aanspanningen op te stellen voor het defilé door het dorp Vorden. Zoals hierboven is vermeld belooft het defilé een extra feestelijk tintje te krijgen en de organisatie verwacht dan ook veel toeschouwers in de Dorpsstraat bij de doorkomsten en de prijsuitreiking.

Voor meer informatie, neem een kijkje op de websites.


www.indereepn.nl

www.kastelenrit.nl


Wedstrijd 'De mooiste voortuin van Eefde'

Eefde - De afdeling Zutphen e.o. van Groei en Bloei (G&B) is bezig met de wedstrijd 'De mooiste voortuin van Eefde' te organiseren. Dit doen we dit jaar in een gedeelte van het dorp binnen de bebouwde kom en wel ten noorden van de Eefdese beek en ten oosten van de Zutphenseweg.

De beoordeling is in volle gang en de commissie heeft al twee maal een ronde door de wijk gemaakt. De beoordeling vindt plaats door in het seizoen de tuinen enkele malen te bekijken vanaf de straat.

Onderdelen beoordeling
De tuinen worden vooral beoordeeld op de algemene indruk, waarbij de verhouding verharding/beplanting, afwisseling hoog/laag en staat van onderhoud een belangrijke rol spelen.
- de originaliteit van de tuinaanleg, de tuin mag opvallen in het straatbeeld;
- de mate van milieuvriendelijk materiaal gebruik, goed voor mens en dier;
- de samenhang met de omgeving. Kleine tuintjes op elkaar afstemmen kan een positief effect hebben.

Wat weegt de jury niet mee?
- de afmeting van de tuin en de investering in materialen en planten.

Als uw tuin genomineerd is krijgt u bericht. Op de lezing-Plus avond in oktober die gehouden wordt in het `Nut` in Warnsveld zal de uitslag bekend worden gemaakt. En voor de winnaars van de mooist beoordeelde tuinen zal er een attentie zijn.