"In onze eigen werkplaats kunnen kozijnen, deuren en meubels op maat gemaakt", vertelt Jonathan de Lange. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau Foto:

Chris Kappert Bouwbedrijf heet nu Kappert Bouw

WARNSVELD – Jonathan de Lange nam vorig jaar Chris Kappert Bouwbedrijf in Warnsveld over van Wim Kappert. Aan die goede naam wil hij niet tornen, daarom behoudt hij de naam, het logo en de kleuren. Wel heeft hij nu de naam veranderd in Kappert Bouw.

Lachend vertelt De Lange over mensen die nog altijd vragen naar "Chris". "Maar Chris richtte het bedrijf vlak na de oorlog op, daarna nam Wim het over." De Lange kwam in 2001 in dienst bij Chris Kappert Bouwbedrijf en hij nam in 2004 de dagelijkse leiding over. Met respect spreekt hij over zijn voorganger. "De familie Kappert heeft haar hele ziel en zaligheid in het bedrijf gestopt. " Reden voor hem om ondanks de overname geen afstand van die naam te doen. "Ik wil niet afwijken van die goede naam. Kappert is een entiteit." Vandaar ook dat hij hetzelfde logo en dezelfde kleuren blijft voeren.
Een deel van die werkplaats heeft De Lange vrijgemaakt voor een nieuw project: Kappert Plus. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan hier onder begeleiding aan het werk. Na drie tot zes maanden kunnen zij, met de opgedane kennis en vaardigheden, een nieuw opgebouwd werkritme en een certificaat doorstromen naar regulier werk. De mensen maken producten van afvalhout, zoals speelhuisjes voor kinderen, meubels en decoratieve werken, die verkocht worden via de website en via Hartje Zutphen. "Het is belangrijk dat er zulke initiatieven zijn", vindt Jonathan. "Wij kunnen mensen kansen bieden en tegelijkertijd hebben wij minder afval en is onze werkplaats beter benut."

Zomersluiting Tramstation en opstelling diorama's met prijsvraag

Gorssel - Henk Hietbrink heeft op het perron van het Tramstation in Gorssel uit eigen collectie een aantal diorama's opgesteld met als onderwerp de natuur in onze omgeving. Er is een prijsvraag aan deze expositie verbonden. De vraag is: welke vogels en zoogdieren herken je?

Hoewel het Tramstation in de maand juli gesloten is, kunnen dankzij de glazen omhulling van het Tramstation de diorama's toch goed door de passanten bekeken worden. Met de prijsvraag zijn leuke prijzen te winnen. Oplossingen kunnen in de brievenbus van het Tramstation gedeponeerd worden. Of opsturen via info@deelfmarken.nl of naar het secretariaat van De Elf Marken (p/a Eendrachtstraat 4, 7211 AM, Eefde) kan ook. Na de zomervakantie zal de uitslag bekend gemaakt worden. Op zaterdag 3 september organiseert de Historische Vereniging De Elf Marken ook weer een Open Huis in het Tramstation.