Doldwaze sketches en onverwachte grappen voeren de boventoon. Foto: PR
Doldwaze sketches en onverwachte grappen voeren de boventoon. Foto: PR Foto:

Veel bezoekers voor cabaretshow
bij Monuta Zutphen

Zutphen - Een cabaretvoorstelling over de dood en uitvaartwensen: het is geen voor de hand liggende combinatie. Toch zette LOS Muziektheater op 28 juni een bijzondere voorstelling neer voor 110 bezoekers. Deze avond - met een lach en een traan - was georganiseerd in het uitvaartcentrum van Monuta Zutphen.

"Lieve dames, lieve heren, wilt u begraven of cremeren?" Met deze prikkelende songtekst is het direct duidelijk waar de voorstelling over gaat. Doldwaze sketches en onverwachte grappen voeren de boventoon. Maar de vier dames van de cabaretgroep vertellen ook persoonlijke verhalen en zingen indringende, emotionele nummers. Van bezoeker dhr. Meindert Hagenbeek kwam de volgende reactie:" Met een toch wel sceptische blik, argwanend heb ik me opgegeven voor de cabaretshow, maar ik heb er zeker geen spijt van gehad. Zelfs ik heb genoten, geschaterd van het lachen! Ik wil Monuta complimenteren om het gedurfd te hebben om hier een avond aan te wijden, het was fenomenaal en dan spreek ik namens velen, want je hoorde na afloop een al lovende woorden."

Bespreekbaar maken
"Deze voorstelling is speciaal voor Monuta geschreven", vertelt uitvaartverzorger Gilbert Beijer. "Op deze manier hopen we de dood en uitvaartwensen bespreekbaar te maken. En volgens mij is dat ook gelukt, want na het cabaret kregen we veel vragen over de mogelijkheden rondom een uitvaart. Je merkt dat bezoekers meer willen weten en wij vertellen ze hier graag over."

Wie nog vragen heeft, kan contact opnemen via 0575-512931 of zutphen@monuta.nl


www.monuta.nl/zutphen