Bestuursleden en vrijwilligers van de Schouw, dames van Quota Zutphen en Rie Flach (NSGK) vieren de uitbreiding. Foto: PR
Bestuursleden en vrijwilligers van de Schouw, dames van Quota Zutphen en Rie Flach (NSGK) vieren de uitbreiding. Foto: PR Foto:

Quota Int. Zutphen e.o. schenkt kinderboerderij de Schouw speelplezier

Toegankelijk ook beter voor kinderen met beperking

Zutphen - Op kinderboerderij de Schouw in Zutphen is de speelzandplek geheel vernieuwd met schoon zand, een kliedertafel en waterspeeltoestel. Daarnaast kunnen kinderen zich vermaken driewielers, karretjes, maxitaxi en nog veel meer. Al dit speelplezier, uitgebreid met benodigdheden voor nog aan te leggen moestuin, is mogelijk dankzij een donatie van 10.000 euro, bijeen gebracht door Quota Int. Zutphen e.o., serviceclub.

"We zijn dubbelblij met de steun van NSGK Nederlandse Stichting van het Gehandicapte Kind, deze stichting heeft nog eens een extra donatie voor onze inzet gegeven van 5693 euro waarvoor de speelplek beter toegankelijk gemaakt wordt voor kinderen met een beperking. We vierden met bestuursleden en vrijwilligers van de kinderboerderij, dames van Quota Zutphen leden en Rie Flach (NSGK) deze fantastische uitbreiding van speelmogelijkheden, met een feestelijke koffie en uitreiking van de cheque.", aldus het bestuur van De Schouw.
Voor deze mooie donatie hebben de dames van de serviceclub Quota afgelopen jaren diverse activiteiten in Zutphen en omgeving georganiseerd o.a. verkoop van fair trade chocoladerepen op het chocoladefestival in Zutphen een golftoernooi en een benefietdiner. "We danken dan ook alle betrokkenen voor hun steun aan dit mooie project: speelplezier voor kinderen met en zonder beperking op de Schouw!", aldus Evelien van Dort, voorzitter Quota Int. Zutphen. "Juist het samen spelen van kinderen met de elementen zoals zand en water geeft plezier en gun je ieder kind."
Seviceclub Quota Int. Zutphen e.o. had aanvankelijk de activiteiten georganiseerd om bij de orthopedagogische instelling de Michaelshoeve te Brummen een boerderij met dieren te realiseren. Door het overnemen van de Michaelshoeve door Intermezzo (jeugdzorg) verdween de instelling in Brummen. "We hebben wel een locatie van Intermezzo kunnen steunen met de aanschaf van twee trampolines. Aangezien we nog daadwerkelijk wilden bijdragen aan kinderen in Zutphen zijn we heel blij om nu de kinderboerderij de Schouw met deze spelattributen te steunen. Het fantastische van de Schouw is dat de toegang gratis is!".