Waterpoloclinic door zwemvereniging De Berkelduikers uit Lochem. Foto: PR
Waterpoloclinic door zwemvereniging De Berkelduikers uit Lochem. Foto: PR Foto:

Geslaagde zwemvierdaagse in Gorssel

GORSSEL – Ondanks de slechte weersvoorspellingen voor de hele week habben zo'n 100 dappere zwemmers zich aangemeld voor de zwemvierdaagse, dat vorige week plaatsvond. De extra activiteiten die georganiseerd waren, werden door de jeugd enthousiast ontvangen.

De duikclinic, verzorgd door duikvereniging NoBaToWa uit Deventer, kreeg veel belangstelling. Deelnemers kregen in het ondiepe bad instructies en werden klaargemaakt om een eerste duikervaring op te doen. "Er werd van alles omgehangen zoals een vest, slangen en een duikfles en natuurlijk kreeg je flippers aan", meldt Wessel Folkers. "Vervolgens ging ik onder begeleiding steeds dieper het water in". Daarnaast waren er op maandag spelletjes en op woensdag was er een verrassing. Die bestond uit twee opblaasballen waarin je over het water kunt lopen. Dat was een groot succes. Op woensdag en donderdag deden kinderen en volwassenen zich tegoed aan smakelijke pannenkoeken. Vrijdag vond een waterpoloclinic plaats, georganiseerd door zwemvereniging De Berkelduikers uit Lochem. Hier deden veel kinderen aan mee en het enthousiasme was groot. De clinic begon met oefeningen in het water zoals een bal naar elkaar overgooien, gooien op het doel en in een basketbalnetje en zwemmen met een bal. Daarna werd er door de deelnemers een echte wedstrijd gespeeld. Het viel niet mee om al zwemmend de bal rond te spelen, te vangen en proberen te scoren. Willem Kok van de Berkelduikers die met een paar leden de clinic verzorgde, spotte al direct een paar Gorsselse talenten. In het najaar organiseert de vereniging Berkelduikers traditioneel het scholentoernooi voor alle lagere scholen uit de gemeente Lochem. Dan gaat het om estafette-zwemmen, waterpoloën en zwemmend redden. Op vrijdagavond lieten dj Tim En Kasper vanuit de toren bij het zwembad de beste nummers horen. Vooral het nummer Tsunami is geliefd. De aanwezige jeugd danste rond het bad en sprong bij het woord Tsunami tegelijk het water in. De organisatie kijkt terug op een geslaagde zwemvierdaagse.

Koopmans Bouwgroep start bouw van 62 woningen in Leesten-Oost

Zutphen - In oktober 2016 start Koopmans Bouwgroep met de bouw van 44 vrije sector huurwoningen. De bouw van de vrije sector huurwoningen wordt in twee fasen uitgevoerd. Oktober start fase 1, waarbij het gaat om 28 woningen. Fase 2 omvat 16 woningen en de vermoedelijke start is eind 2017. De gemeente Zutphen is verheugd met deze volgende stap, die een mooie bijdrage levert aan het realiseren van de nieuwbouwwens in Leesten-Oost. De woningen worden gebouwd in het meest noordelijke deel van Leesten-Oost bij de vorig jaar opgeleverde energie neutrale starterswoningen. Vorige maand nog werd er een andere overeenkomst met Koopmans Bouwgroep ontbonden omdat de bouw daar niet snel genoeg van de grond kwam (zie contact.nl).

Wijziging straatnamen
Door de verdere invulling van de wijk Leesten-Oost wijzigen ook enkele van de huidige straatnamen. Een deel van de Canadasingel wordt Kolkakkerlaan en de Laan van de Highlanders heet, voor het gedeelte langs de houtwal, voortaan Houtsingel. In de situatietekening is dit ook te zien.

Informatiebijeenkomst
Vrijdag 8 juli is er een informatiebijeenkomst in het WoonInfoCentrum aan de Canadasingel in Leesten van 17.00 uur tot 19.30 uur. De direct betrokkenen ontvangen hier ook nog persoonlijk een uitnodiging voor. www.leestenoostzutphen.nl

Kloosterzuster loopt Vierdaagse voor goed doel

Zutphen - Zuster Willy van Mer, afkomstig uit een groot Achterhoeks gezin, werkt al jaren als verpleegster en verloskundige in Afrika. Achtereenvolgens heeft zij meegeholpen bij het opzetten van klinieken en scholen in Togo, Ghana, Ivoorkust en momenteel in Kameroen, waar veel mensen aan malaria lijden. De Franse orde waartoe ze behoort, streeft ernaar om zoveel mogelijk inlandse mensen op te leiden. Zo werkt er nu een Kameroenese verpleger in de kliniek, die de wens en aanleg heeft om arts te worden. De noodzakelijke financiën ontbreken echter.

Op initiatief van enkele mensen uit Zutphen, waar zuster Willy bij een van haar zusjes logeert, worden er nu sponsoren gezocht voor de Vierdaagse, die zij voor dit doel gaat meelopen. Zelfs met 50 km per dag! Bijzonder, want ze is om en nabij de zeventig. Iedere bijdrage is heel welkom op gironummer: NL74 RABO 0129.198.455 t.n.v. W. van Mer.