Kunstenaars Hugo Pasman, Peter Kalkowsky en Jan Baggen. Foto: PR
Kunstenaars Hugo Pasman, Peter Kalkowsky en Jan Baggen. Foto: PR Foto:

Laatste mogelijkheid bekijken expositie 'De Berkel'

Warnsveld - Op zondag 10 juli zijn de tuin en galerie voor de laatste keer voor de zomervakantie opengesteld. De volgende openstelling is pas weer op 28 augustus. In de galerie is expositie 'Berkel' te bezichtigen. Voor het laatst, na 10 juli verhuisd deze expositie weer naar een volgende locatie.

Eerder was deze tentoonstelling al in Coesfeld te zien. Schilderijen, foto's en gedichten uit Duitsland en Nederland, allen geïnspireerd door de rivier de Berkel. Ook de kunstenaars komen uit Duitsland en Nederland en maar liefst drie er van uit Zutphen: Jan Baggen, Hugo Pasman en Peter Kalkowsky. Alle kunstwerken en de gedichten zijn verzameld in het tweetalige boek 'mijn leven als rivier/Mein Leben als Fluss', geschreven door Doris Röckinghausen. Een expositie over was ons verbind. Het boek is ook in de galerie verkrijgbaar.

De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen. www.deovertuin.nl info@deovertuin.nl 0575 – 559989

Warnsveldse Boys ontvangt beloften Go Ahead Eagles

Warnsveld - Warnsveldse boys ziet uit naar het bezoek dat de beloften van Go Ahead Eagles zullen brengen aan sportpark Het Braamveld op zaterdag 9 juli. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen 2016-2017. De wedstrijd begint om 16.00 uur, het sportpark is open vanaf 15.00 uur.

Waar de hoofdmacht promoveerde naar de eredivisie, speelt Jong Go Ahead Eagles in de landelijke beloftecompetitie. Het is nog niet bekend met welke spelers het team 9 juli aantreedt, maar mogelijk met de in Zutphen woonachtige Orhan Dzepar en Isaï Marselia.

Warnsveldse boys grijpt deze gelegenheid aan om met elkaar een voetbalfeest te beleven. Het is de eerste keer dat een betaalde voetbalorganisatie met hun talenten Warnsveld bezoekt. Om iedereen de gelegenheid te geven om te komen, wordt deze dag geen entree gevraagd. Ook voor Warnsveldse Boys is dit de officieuze start van de voorbereiding op het seizoen. Na een prima zesde plaats in de 3e klasse B zijn de verwachtingen positief voor het volgende seizoen. Supporters kunnen tijdens de wedstrijd kennismaken met versterkingen Kiefer Duits, Kylion Stelder en Luuk van Dulmen en eigen jeugdspelers Thom Boeve, Jelger Ruikes en Laurens Bosma.

Zomeropruiming Antiquariaat Mooi Exemplaar

Warnsveld - Op zaterdag 9 juli vindt in Warnsveld weer de traditionele zomeropruiming van Antiquariaat Mooi Exemplaar plaats. Voor weinig koopt u daar boeken om heerlijk ontspannen de zomer mee in te gaan. De toegang is gratis. De gehele opbrengst van de boekverkoop wordt geschonken aan de door brand getroffen Vrije School de Berkel. Tijd: 9.00-14.00 uur bij Cultureel Centrum 't Nut, Breegraven 1 in Warnsveld.