Barokensemble zeveN-Draads. Foto: PR
Barokensemble zeveN-Draads. Foto: PR Foto:

Concert door barokensemble zeveN-Draads

Eefde - Op zaterdag 9 juli om 20.00 uur geeft het barokensemble zeveN-Draads een concert bij Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25 te Eefde. Het barokensemble zeveN-Draads is een klein muziekensemble en speelt muziek uit de periode 1550-1750. In deze periode is veel mooie muziek geschreven, met name voor strijkinstrumenten. Er wordt voor dit concert geen entree geheven, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

In die tijd kende de muziekwereld een grote vernieuwingsdrift. Muzikanten/componisten reisden veel, experimenteerden met nieuwe mogelijkheden en lieten zich graag door elkaar beïnvloeden. De muziek kenmerkt zich door grote afwisseling in sfeer, soms is het erg lyrisch, dan weer agressief en even later weer erg lieflijk van aard. Dit gaat altijd gecombineerd met grote tempowisselingen.

Nieuw programma, oude muziek
De spelers van zeveN-Draads maken elk jaar een nieuw programma met oude muziek. De literatuur van de oude muziek is gelukkig zo rijk en veelal zelfs onontgonnen terrein dat we nog jaren voort kunnen met het maken van vernieuwende oude muziek. Ook voor 2016 is er weer een verrassend nieuwe voorstelling. zeveN-Draads bestaat uit zeven musici op snaarinstrumenten: vijf strijkers, een luit -en gitaarspeler en een klavecinist. Het ensemble staat onder leiding van barokvioliste Arwen Bouw en heeft opmerkelijke programma's gespeeld die 17e eeuwse muziek en traditionele muziek vermengen. De "Zingende Zeven", de "Spanjool", "Venetiaans Carnaval" en "Buitengaats" zijn zomaar een paar titels die programma's droegen en nu, in 2016: "Gekker moet het niet worden"

De muziek is van bekende en onbekende barok-componisten.