Eindpresentatie Parels-project 'van Rijm tot Rap'. Foto: Barbara Kerkhof
Eindpresentatie Parels-project 'van Rijm tot Rap'. Foto: Barbara Kerkhof Foto:

Parels voor de Kunst organiseert een informatiebijeenkomst

Zutphen - Voor het programma Parels voor de Kunst (culturele activiteiten voor 60+) organiseert de Muzehof een informatiebijeenkomst op woensdag 6 juli. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen, uit Zutphen of Lochem, die overweegt een projectaanvraag te doen of die meer informatie wil over dit programma. De bijeenkomst is in De Ontmoeting, Oude Bornhof te Zutphen van 10.00 uur tot 11:30 uur.

Parels voor de Kunst is in september 2015 gestart met het honoreren van projecten waarbij 60-plussers actief aan de slag gaan met kunst en cultuur. Culturele en/of zorg- en welzijnsinstellingen kunnen een projectaanvraag indienen bij Parels voor de Kunst, mits de activiteiten plaats vinden in de gemeente Lochem, Brummen en/of Zutphen. De projecten moeten bovendien voldoen aan een aantal criteria, zo is het van belang dat aanvragers de samenwerking zoeken met minimaal één andere partij, dat in de projectplannen het beoefenen van kunst en cultuur centraal wordt gesteld en dat de projecten inhoudelijk goed aansluiten bij de wensen en behoeften van de doelgroep. De Muzehof wil graag zo veel mogelijk organisaties, kunstenaars, zorg- en welzijnsinstellingen motiveren om een aanvraag in te dienen bij het programma Parels voor de Kunst. Omdat het programma en het indienen van een aanvraag regelmatig vragen op roept bij geïnteresseerden, organiseert De Muzehof een informatiebijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst krijgt men voorbeelden te zien van lopende projecten, informatie over de aanvraagprocedure en men kan advies inwinnen over de eigen plannen.

Opgeven bij Petra Bennis (coördinator Zutphen): p.bennis@muzehof.nl. Meer informatie bij projectleider Marieke van de Geyn: m.vandegeyn@muzehof.nl