Wim Ruessink. Foto: PR
Wim Ruessink. Foto: PR Foto:

Bijzondere samenstelling marktconcert Walburgiskerk

Zutphen - Het marktconcert in de Walburgiskerk Zutphen heeft op zaterdag 2 juli a.s. om 12:30 uur een bijzondere samenstelling. Uiteraard is er een organist - Wim Ruessink – die het Ahrend-en Baderorgel bespeelt. Daarnaast is musicus Wim te Voortwis aanwezig die op de accordeon speelt.

Op het programma: Un petit tour de France: Twee muzikanten met een brede blik, een groot oor en onvoorwaardelijke artistieke passie. Twee verwante instrumenten: wind, tongen, toetsen.

Eén avontuur, één ruimte: 'concert spirituel'. Erik Satie, François Couperin , Gabriel Fauré en Johan Sebastian Bach vormen het muzikale decor van deze petit tour de France, met verschillende eigen arrangementen van de musici.

Wim Ruessink is als cantor-organist verbonden aan de Protestantse Gemeente te Winterswijk. Als dirigent is hij verbonden aan het Eibergs Mannenkoor en het Varssevelds Mannenkoor. Hij studeerde orgel en kerkmuziek aan het Twentse conservatorium bij Gijs van Schoonhoven.

Willem te Voortwis richtte zich tijdens zijn conservatorium opleiding op de combinatie van musiceren, componeren en produceren. Hij schreef werken die uitgevoerd werden door het Metropole Orkest en een aantal theaterproducties, waarin de accordeon een bijzondere rol speelt. Toegang kerk 2 euro en vrijwillige bijdrage.

Orgelvesper
Op zondag 3 juli om 16.00 uur is er in dezelfde kerk een orgelvesper. Een moment van rust en bezinning met muziek en gesproken woord. Organist is Klaas Stok en Ronald Heins is liturg.