Dwarsfluitorkest in theater-setting. Foto: Guido Bogert
Dwarsfluitorkest in theater-setting. Foto: Guido Bogert Foto:

Eindvoorstelling Muzehof 'At the movies'

Muzikanten, dansers, jonge circusartiesten en acteurs

Zutphen - Muzehof Centrum voor de Kunsten bruist weer in de weken voor de zomervakantie. Honderden leerlingen van de Muzehof en het Muzecollectief doen mee in diverse projecten waarin ze samen muziek maken. Ook in Lochem en Gorssel wordt gerepeteerd. In drie koortsachtige weken wordt er toegewerkt naar de grote eindvoorstelling op 2 juli waarin muziek, dans, circus en theater samenkomen op het grote podium van de Hanzehof.

Deze eindvoorstelling 'At the movies' vindt plaats op zaterdag 2 juli om 14.00 uur en 19.00 uur in Theater Hanzehof, Zutphen. Filmmuziek belicht: wegzwijmelen of nagelbijten – een goede filmcomponist kan met zijn muziek het publiek bespelen.

Nieuw dit jaar is deelname circusleerlingen

Ook in filmmuziek zijn er thema's die klassiek zijn geworden en die iedereen wel blijkt te kennen zodra men ze hoort. Van meezingers tot grote orkestrale werken, Star Wars tot pophit "Happy": er zijn negen filmthema's speciaal gearrangeerd voor alle instrumenten en (kinder)koren. Onder leiding van de docenten van het Muzecollectief verzorgen de leerlingen de totale voorstelling: van de muziek tot en met de aankleding en de theatrale omlijsting.

Dansers en acteurs van de Muzehof doen weer mee, maar geheel nieuw dit jaar is de medewerking van circusleerlingen van de Muzehof.

Kaarten zijn te koop bij de receptie van de Muzehof van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 20.00 uur. Locatie: BührmannUbbens-zaal Hanzehof, Coehoornsingel 1, Zutphen. Voor meer informatie, zie de website www.muzehof.nl