Leerlingenraad bestaande uit Basten, Amber, Jorge, Jil, Miriam, Thijs, Sumeyra en Jikke . Foto: PR
Leerlingenraad bestaande uit Basten, Amber, Jorge, Jil, Miriam, Thijs, Sumeyra en Jikke . Foto: PR Foto:

Leerlingenraad op boekenjacht

Warnsveld - Dikke pret bij de leerlingenraad van basisschool De Fontein in Warnsveld. Onder schooltijd mochten zij met juf Maja van de bibliotheek op pad om bij boekhandel Boek & Co in Warnsveld een complete nieuwe collectie voor de schoolbibliotheek uit te zoeken. Het geld dat ze mochten uitgeven kwam uit het potje van de Muffendag, een spaarpot waarin het geld van alle verjaardagen van de juffen en meesters verdwijnt. En omdat de school lezen ook heel belangrijk vindt, deed de directeur er nog een leuk bedrag bij.

Met een goedgevulde portemonnee kwam de hele leerlingenraad bestaande uit Basten, Amber, Jorge, Jil, Miriam, Thijs, Sumeyra en Jikke naar de boekhandel op de Dreiumme waar ze in overleg met boekenspecialist Irma een flinke collectie insloegen.
En na afloop was er, voor ze weer naar school moesten, natuurlijk alle tijd voor iets lekkers en een foto. Direct na de zomervakantie staan alle nieuwe boeken in de schoolbibliotheek.

Warnsveldse Joffers bij Kunst op de Hoek

Warnsveld - Van 30 juni t/m 23 juli exposeren Nella Francke en Ingrid Zonneveld bij Kunst op de Hoek.

Nella Francke werkt met wit-of bruinbakkende grove chamotteklei. Sinds 1987 is zij bezig met keramische objecten, meestal abstract of deels figuratief. Het abstracte werk heeft strakke lijnen en wordt ingekleurd met oxides, de meer figuratieve beelden zijn vrolijk en grappig.

Ingrid Zonneveld schildert sinds 1096. Ze heeft haar opleiding genoten bij Corrie Haverkort en Theo Ettema. Zij is een figuratieve schilder, maar schildert de wereld zoals zij hem ziet en dat is niet altijd zoals de meeste mensen hem zien. Ingrid houd van het licht op de Waddeneilanden. Het schilderen van zee, strand, duin en luchten doet zij het liefst.

De expositie wordt feestelijk geopend vrijdag 1 juli om 19.00 uur.

Expositie Kitty Vreeken bij Den Bouw

Warnsveld - Zorgwoon-centrum Den Bouw in Warnsveld exposeert van 1 juli t/m 30 september werk van Kitty Vreeken. Het werk bestaat uit realistische olieverfschilderijen van landschappen uit de omgeving van Zutphen gemaakt in de afgelopen 2 jaar.

Kitty Vreeken werkt samen met Pictura Gelria, een collectief van pleinair-schilders die elke week ergens in de omgeving buiten het landschap schilderen. Deze pleinair-schilderijen, waarin plek en weer van het moment is weergegeven, zijn tentoongesteld samen met atelierwerk dat gelaagd opgebouwd is en meer lading heeft.

De expositie is ook te zien tijdens de kunstroute van het WAQ 24 en 25 september dit jaar. Den Bouw is dagelijks geopend, Abersonplein 9.

Realistische olieverfschilderijen van landschappen  uit de omgeving. Foto: PR