Janna Rodewijk won zilver op de balk. Foto: PR
Janna Rodewijk won zilver op de balk. Foto: PR

SZG sluit turnseizoen goed af

ZUTPHEN - SZG sloot het turnseizoen goed af tijdens de toestelkampioenschappen District Oost die zondag 12 juni in Doetinchem werd gehouden.

Tijdens deze wedstrijd deden tien meisjes van SZG mee, waarvan Janna Rodewijk het zilver won op balk en Meike Lammers het brons op het toestel brug. Janna Rodewijk, uitkomend in de vierde divisie, won van de 25 deelneemsters de zilveren medaille omdat zij een hele stabiele oefening turnde op balk zonder uit haar evenwicht te raken. Ook bleef ze de hele oefening netjes staan op de balk. Dit werd door de jury beoordeeld met een erg hoog score.

Meike Lammes was een van de 30 meisjes die haar oefening mocht laten zien op het toestel brug.
Zij turnde voor het eerst sinds 2 jaar weer een wedstrijd, maar liet een mooie oefening zien, waar zij samen met haar trainer Raoul Jansen veel voor geoefend heeft de afgelopen maanden. Zij won dan ook uitkomend in de derde divisie verdiend de bronzen medaille. Dames namens de vereniging gefeliciteerd.
Met deze prestaties en alle andere presentatie van de vorige wedstrijden kunnen de dames terug kijken op een mooi en degelijk seizoen. Mede hierdoor heeft Zutphen met het gymnastiek zich weer in de picture gezet.


www.szg-zutphen.nl


Feest tijdens zwem4daagse Gorssel

GORSSEL – De zwemvierdaagse in zwembad de Boskoele in Gorssel start op maandag 27 juni. De organisatie van de zwemvierdaagse maakt er dit jaar een echt feestje van.

De zwemvierdaagse is er voor jong en oud en daarom zijn er verschillende afstanden: 250 meter = tien banen minimaal (voor kinderen tot en met 16 jaar); 500 meter = 20 banen minimaal (voor volwassenen) of 1000 meter = 40 banen. De banen kunnen gezwommen worden op maandag van 12.00 tot 19.45 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 19.45 uur. Iedere deelnemer mag in deze week één keer overslaan. Inschrijven kan alleen bij de kassa vanaf maandag 13 juni. De kosten voor de inschrijving bedragen €10,-. Wie bij inschrijving zijn abonnement kan tonen, ontvangt vijftig procent korting op de inschrijfkosten.

Feestprogramma
Naast het zwemmen is er iedere dag iets leuks te doen. Zo verzorgt duikvereniging NoBaToWa een duikclinic, wordt er gezwommen in pyjama en de zwemvierdaagse wordt afgesloten met een Poolparty. Ga voor het complete programma naar de website.


www.zwembaddeboskoele.nl

Meike Lammers werd derde op het toestel brug. Foto: PR