Vlnr: De kersverse leden van verdienste Marijke Bossenbroek, Marco de Jong, Dick Nikkels, Jan van Dongeren, Bob Nikkels en Kees Dapperens. Op de foto ontbreekt Wilma van Osch. Zij kon er die avond niet bij zijn. Foto: PR
Vlnr: De kersverse leden van verdienste Marijke Bossenbroek, Marco de Jong, Dick Nikkels, Jan van Dongeren, Bob Nikkels en Kees Dapperens. Op de foto ontbreekt Wilma van Osch. Zij kon er die avond niet bij zijn. Foto: PR

Eeuwfeest korfbal Zutphen groots gevierd

ZUTPHEN - Het weekend van 17 tot en met19 juni stond bij korfbalvereniging KVZ volledig in het teken van het vieren van honderd jaar korfbal in Zutphen. Het begon met intensieve voorbereiding door een grote groep vrijwilligers. Vanaf donderdag zijn zij druk bezig geweest met het inrichten en versieren van de feesttent, de kantine en het KVZ-terrein.

Op vrijdagavond stond de jeugd centraal. Tijdens de Playbackshow waren er twaalf spetterende optredens van zowel teams, trio's, duo's als solo-artiesten. Voordat de drie-koppige jury de prijzen uitreikte, gaven zij zelf een fantastisch optreden als K3. Sofia won, met een vertolking van 'Mooie dag' van Jayh, de hoofdprijs. De jeugd sloot de avond af met een gezellige disco in de feesttent.
Zaterdagmiddag kwamen ruim 300 (ex)korfballers naar het KVZ-terrein om elkaar te ontmoeten, herinneringen op te halen en te zien en horen dat de korfbalsport in Zutphen na 100 jaar nog steeds levend is en vol ambitie naar de toekomst. Bijzonder is dat ook Hans en Ineke Kamphuis, die in de hoogtijdagen in de Rapiditas-selectie hebben gespeeld en nu al jaren in Canada wonen, van de partij waren. Natuurlijk werden er veel verhalen over vroeger uitgewisseld, geholpen door beeldmateriaal dat 100 jaar korfbalgeschiedenis laat zien. Maar de oud-korfballers genoten ook van het korfbal van nu. Er waren leuke demonstraties van de Kangoeroes van 4-6 jaar, een jeugdploeg, een ploeg die liet zien hoe de schotklok werkt en natuurlijk ook een ploeg die liet zien hoe beachkorfbal wordt gespeeld.
Aan het begin van de avond ging de reünie naadloos over in het samen genieten van een buffet en vervolgens een druk bezochte feestavond met een swingend live-optreden van de band Groove on the Roof. Tijdens de feestavond werd een aantal mensen die veel voor de korfbalsport en de vereniging betekend hebben in het zonnetje gezet door als lid van verdienste te worden gehuldigd. Voorzitter Henk Jan Milius reikte vol trots aan Marco de Jong, Kees Dapperens, Marijke Bossenbroek, Bob Nikkels, Dick Nikkels en Jan van Dongeren de bloemen, speldje en oorkondes uit.
Op zondag werd het feestweekend afgesloten met het traditionele schutterstoernooi met een recordaantal deelnemers van 180 koppels. Bij de pupillen kwamen Basten Borghouts en Jesse Oostindiër als beste korfbal-schutters uit de bus, bij de aspiranten Danique Jeanmaire en Ji Fu Smits en bij de senioren waren Myrthe Erps en Kees van der Veer de winnaars. Tevens werd Wilma van Osch deze dag gehuldigd als lid van verdienste.