Afbeelding
Foto:

De Bieb zoekt voorlezers

Zutphen - Voorlezen op woensdagmiddag zijn projecten van de Bibliotheek waarbij vrijwilligers voorlezen op scholen, peutergroepen en in de bieb zelf. De Bibliotheek is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die wekelijks willen voorlezen aan kleine groepjes kinderen op verschillende plaatsen in Zutphen en Warnsveld.

Voorlezers krijgen, voordat ze starten, een training in interactief voorlezen en boekkeuze. De luisteraars zijn tussen de 2 en 8 jaar. De voorlezer is nieuwsgierig, open en flexibel en is langere tijd beschikbaar om zich in te zetten op een groep naar keuze. Planning van het voorlezen gebeurt in overleg.
Voorlezen is gezellig. Het is een leuk moment van de dag. En gezamenlijk leesplezier brengt rust in de groep. En dat niet alleen. Voorlezen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Zo prikkelt het de fantasie. En het ontwikkelt hun taalgevoel.
Help mee de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren en het (voor)leesplezier te vergroten! Interesse? Aanmelden kan bij de bibliotheken Zutphen en Warnsveld of bij Maja Elzinga via maja.elzinga@graafschapbibliotheken.nl.